Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
24°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
24°C

Fesztivállal indítják a nyarat a Somlón

2022. május 26. 12:25
Országos szintű eseménnyel várják a bor- és kultúrabarátokat június 17-én és 18-án a Somlón.

A  kilencéves múltra visszatekintő Éjszakai Pincetúra mindig is egy alulról jövő, a borvidéki szereplők által finanszírozott és szervezett kezdeményezés volt, amihez idén eddig soha nem tapasztalt módon csatlakoznak a szervezőkhöz a helyi vállalkozások, a hegyközség, a környékbeli falvak önkormányzatai, polgárőrei,  és nem utolsó sorban az ország minden részéről érkező,  főként vulkanikus borvidékek borászai, vendéglátósai,  borszakemberei, valamint a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa nemzetközi programsorozat szervezői. A Somlói Borvidék a Veszprém-Balaton 2023  Európa Kulturális Fővárosa program gasztronómiai projektjeinek egyik helyszíne, a hat balatoni borrégió egyik borvidéke.

A központi, közös programokat a Somló Fesztivál keretében pénteken és szombaton napközben rendezik meg. A Somló-hegy teljes területén kézműves és termelői vásárok, művészeti kiállítások, geológiai-vulkanológiai bemutatók, gyermekprogramok, és egymást váltva akusztikus és mini-koncertek szórakoztatják a vendégeket. A somlói pincészetek saját programjai a hagyományos Éjszakai Pincetúra keretében szombat este 22 órakor, a somlói kápolnák harangszavára kezdődnek közös tábortűzgyújtással.

A borszakértőket- és kedvelőket izgalmas szakmai programok, borvacsorák várják, csaknem 50 magyar pincészet részvételével.

vehir.hu
további cikkek
,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' A kapolcsi Művészetek Völgye Magyarország egyik legjelentősebb művészeti és kulturális fesztiválja - amelyet évente rendeznek meg a festői Káli-medencében - pénteken a 34. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. A fesztivál, ahol tíz napon át a művészeteké és a közösségi élményeké a főszerep több falu összefogásából épült fel, úgy, mint Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. ma 13:33 X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin Augusztus 17-én tizedik jubileumi tizedik alkalommal találkozik az az értelmiségi kör Felsőörsön, akik elkötelezettek abban, hogy rávilágítsanak a világban zajló negatív tendenciákra, de ami ennél sokkal lényegesebb, reális alternatívákat fogalmazzanak meg a változásra, mindezt globális szinten. A Felsőörsi Disputa egy alulról szerveződő közösség, ami nyitott mindenki előtt. tegnap 14:33 Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét Laczkó Dezső Múzeum Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét A Lackó Dezső Múzeum munkatársai a Műszaki és Közlekedési Múzeum szakembereivel közösen elkezdték feldolgozni a nemrég elhunyt id. Gombor József hagyatékát. Néhány éven belül lehet, hogy új formában, de ismét láthatja a közönség Veszprém fénybe borulásának történetét. tegnap 13:01 Faith No More VeszprémFest Faith No More Felemás érzésekkel hagytam magam mögött a História kertet Paloma Faith csütörtöki koncertje után: zeneileg azt kaptam, amit vártam, de közben azon gondolkozom, miért akar a VeszprémFest Szigetté válni? tegnap 13:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.