Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Vádat emeltek a nyolcason forgalommal szemben száguldozó ámokfutóval szemben

2022. május 20. 15:21 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly nyáron, a 8-as főúton hajtott végre szabálytalan és veszélyes manővereket, és csak a többi sofőrön múlt, hogy nem következett be baleset – közölte weboldalán az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2021. június 27-én délután közlekedett személygépkocsival Városlőd külterületén, a 8-as számú főút 74. kilométer- szelvényénél Veszprém felől Ajka-Bakonygyepes irányába. Haladása során előbb az „Előzni tilos” tábla és a kettős záróvonal ellenére megelőzte az előtte haladó motorost, majd hosszasan a szembejövő két forgalmi sávban haladt tovább, ezzel hirtelen irányváltásra kényszerítve négy szembejövő, szabályosan haladó személygépkocsit, akik a frontális ütközést csak gyors sávváltásokkal tudták elkerülni.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az elkövető pszichológiailag alkalmatlan a járművezetésre.

A férfi a bűncselekményt korábbi bűncselekmény elkövetése miatti próbára bocsátás hatálya alatt követte el, azért az ügyészség indítványozta az elbírálásra illetékes Ajkai Járásbíróságnak, hogy a korábbi eljárást egyesítse a mostani ügyhöz, az elkövetővel szemben halmazati büntetésül börtönbüntetést szabjon ki, valamint a közügyek gyakorlásától és végleges hatállyal a közúti járművezetéstől is tiltsa el.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.