Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájfutó diákolimpia: hatalmassal fölénnyel nyert a Lovassy

2022. május 19. 16:47 // Forrás: Gaschler-Gyeviki Nóra
A hétvégén Nagykovácsiban rendezték meg a tájfutó országos diákolimpiát, ahol a veszprémiek sportolók nagyszerűen szerepeltek. Az iskolák összesített versenyét toronymagasan nyerte a Lovassy László Gimnázium.

Tavaszi nyárban, különleges helyszíneken rendezték a tájfutók országos diákolimpiáját, ahova a megyei fordulókról ötszáz tanuló jutott be. Két nap alatt két külön számban mérhették össze magukat a sportolók – ez alkalommal nem egyesületüket, hanem iskolájukat képviselve. Azért, hogy a tovább nem jutottak vagy a szeniorok se maradjanak tétlen, kísérőversenyként bonyolították le a kétnapos, összetett, nappali, egyéni, országos rangsoroló Typographia Kupát.

Szombat délelőtt a Városligetben, látványos kulisszák között zajlott a sprintverseny, mely egyben a sportág kiváló népszerűsítéseként szolgált a parkban pihenő családok és a Vajdahunyad várát látogató turisták számára.

Nagyszerűen szerepelt a veszprémi csapat - Fotó: Bálint BenceNagyszerűen szerepelt a veszprémi csapat - Fotó: Bálint Bence

A nagyon gyorsan futható részek mellett egyes áthatolhatatlan objektumok és mesterséges lezárások segítségével jónéhány útvonalválasztós átmenet is bekerült a pályákba, de ezek sem zavarták meg Máramarosi Ritát, aki a legnagyobb különbségű (70 másodperces) győzelmet aratta.

Bálint Benedek is uralta a mezőnyt, így szintén bajnoki címet szerzett. A délutáni diák váltón a fiatalok már megyei színekben, háromfős (különböző korosztályú sportolókból összerakott) csapatokkal álltak ki egymás ellen. Itt is nagyszerű eredményt értek el a veszprémiek, hiszen a túlnyomórészt III. korcsoportos tagokból álló csapatok második, ötödik és hatodik hellyel gazdagodtak.

Vasárnap Nagykovácsiban a hosszútávval folytatódott a diákolimpia. Sajnos a Budai-hegység összes kihívását felvonultató terep, az intenzív zöld növényzet, a pontfogást általában segítő, jellegzetes támadópontok hiánya és a diákolimpiákra nem jellemzően kemény pályakitűzés megrostálta a mezőnyt, nagy különbségeket hozva az eredményekben. Ennek ellenére Máramarosi Rita meg tudta ismételni előző napi eredményét, és ismét a dobogó tetejére állt.

A veszprémi tanulók sok jó helyezése összesítésben is meghozta gyümölcsét: a hetvenkilenc induló iskola közötti versenyt a Lovassy László Gimnázium nyerte.

Diákolimpia sprint eredmények:

NII: 3. Molnár Zulejka
NIII: 3. Gaschler Janka, 6. Heizer Alíz
NV: 1. Máramarosi Rita, 4. Lantai Lili, 5. Gaschler Emma
NVI: 4. Lantai Boróka

FIII: 3. Varsányi Ádám
FIV: 4. Nagy Bence
FV: 3. Bálint Gergő, 4. Barát Miklós
FVI: 1. Bálint Benedek, 3. Bálint Ádám

Diákolimpia hosszútáv eredmények:

NII: 2. Molnár Zulejka
NIII: 6. Heizer Alíz
NV: 1. Máramarosi Rita, 5. Gaschler Emma

FIII: 5. Varsányi Ádám
FV: 3. Barát Miklós, 6. Blaskó Benedek
FVI: 5. Kovács Márk

Sprint váltó eredmények:

Lány: 2. Heizer Alíz, Gaschler Janka, Lantai Lili, 6. Barát Jázmin, Kovács Borbála, Gaschler Emma

Fiú: 5. Varsányi Ádám, Küronya Rudolf, Bálint Benedek

Typographia Kupa összetett eredmények:

N45A: 3. Gaschler-Gyeviki Nóra
N50A: 2. Németh Zsoltné Bors Melinda

F12C: 2. Strenner Nimród
F45A: 2. Molnár Zoltán
F50A: 2. Máramarosi István
F65A: 5. Horváth Tivadar
F70A: 3. Bacsó Attila

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.