Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek

2022. május 18. 15:23
Idén is megszervezi az önkormányzat hagyományos napközis táborát az általános iskolásoknak, emellett a városi intézmények, egyesületek, sportklubok is rengeteg programmal készülnek.

A város által kínált táborok részletes listája ezúttal is elérhető egyben az önkormányzat honlapján és a közösségi média felületeken, amelyekről Hegedűs Barbara alpolgármester szerdán sajtótájékoztatót is tartott. Az alpolgármester szerint ezzel szerettek volna segítséget nyújtani a szülőknek egyrészt abban, hogy nem több helyen kell keresgélni a szórakozási-kikapcsolódási lehetőségeket, másrészt egyáltalán megmutatják, milyen színes programkínálat várja a fiatalokat a szünidőben.

Hiszen a vakáció közeleg, és bár ez mindig nagyon örömteli pillanat a diákok számára, nehézséget is jelenthet a családoknak, hogy a közintézmények szünetében is találjanak olyan elfoglaltságot a gyerekeknek, amely leköti őket, egyszerre érdekes és hasznos és segít a feltöltődésben.

Ami a konkrét kínálatot illeti, az önkormányzat idén is megszervezi az általános iskola 1-7. osztályos tanulói számára kedvezményes napközis táborát. A június 27. és július 29. között, öt héten át megtartott táborokba azok a diákok jelentkezhetnek, akik valamelyik veszprémi általános iskola tanulói és rendelkeznek bejelentett veszprémi lakhellyel. A napi 2950 forint térítési díjas tábor helyszíne ezúttal is a Deák iskola lesz, a programok között pedig szerepel többek között állatkerti látogatás, balatoni hajózás, fürdés és sportolási lehetőség is.

Emellett a városi intézmények – többek között a Petőfi Színház, az Agóra, a Laczkó Dezső Múzeum, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár – és a helyi egyesületek, sportklubok is szerveznek táborokat, melyekre még lehet jelentkezni.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.