2022. július 6.
//
Csaba névnap

Elmarad a címvédés, az elődöntőben búcsúzott a Veszprém

2022. május 7. 17:36
A Balaton Bútor FC Veszprém végletekig kiélezett, nemes küzdelem után végül 3-2-re alulmaradt a szombathelyi Haladással szemben a futsal Magyar Kupa szombati, kecskeméti elődöntőjében.

Május 7. és 8. között a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok biztosít otthont a futsal Magyar Kupa négyes döntőjének mindkét nemnél. A férfiaknál a Balaton Bútor FC Veszprém a Haladással csatázott a szombat délutáni, első elődöntőben. A párosítás akár előrehozott finálénak is beillett, hiszen a címvédő bakonyiak a felsőház éllovasával, a tavalyi bajnokság győztesével találkoztak.

Hetedik alkalommal a négyes döntőben, először címvédőként

A 2011-ben alapított Balaton Bútor FC Veszprém (korábbi nevén 1. Futsal Club Veszprém) 2012, 2014, 2015, 2019, 2020 és 2021. után immáron hetedszer jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe. A kék-fehérek 2015-ben és 2019-ben a döntőben is szerepelhettek, ám előbb a Győr, majd a Berettyóújfalu ellen is alulmaradtak. Az előző kiírásban viszont megtört a jég: a bakonyi klub az eddigi legnagyobb sikerét aratva végül elhódította a sorozat serlegét, miután a fináléban hosszabbítást követően felülmúlta a Berettyóújfalu gárdáját.

A veszprémiek trénere, Fehér Zsolt egyedül csapatkapitány-helyettesére, Boromisza Dánielre nem számíthatott, aki továbbra is rehabilitációját tölti a sípcsont-, és szárkapocscsont-törése után. Ott volt viszont a címvédő keretében a BL-győztes, egykori brazil válogatott Sergio is, aki nemrég épült fel combizom-sérüléséből. Továbbá bizonyítási lehetőséget kapott a tizenhét éves Bognár Patrik is.

A címvédőt közel száz szimpatizáns kísérte el Kecskemétre. Az összecsapás első nagy lehetősége Ton előtt adódott, ám a bakonyiak brazil bajnoka Alasztics kapuja fölé zúdított. A túloldalon Sipos veszélyeztetett, de Spandler jól zárta a szöget. Kiélezett párharc folyt a játéktéren, keményen egymásnak feszültek a felek. Pár pillanattal később Öreglaki ziccerébe vetődött bele Spandler.

Az első felvonás feléhez közeledve Rutai Balázs is közel állt a gólszerzéshez, de a Haladás kapusa lábbal hárította a hosszú alsó sarokba igyekvő játékszert. Úgy tűnt, Sergio ismét megsérült: a kék-fehérek játékosa Dórth Zoltánnal találkozott, ezt követően kénytelen volt lebicegni a játéktérről. Magabiztosan védekeztek Fehér Zsolt tanítványai, de Luiggi helyzeténél tehetetlenek voltak.

Elmarad a címvédés, az elődöntőben alulmaradt a Veszprém (archív fénykép)Elmarad a címvédés, az elődöntőben alulmaradt a Veszprém (archív fénykép)

A szombathelyiek brazilja egy szemfülest labdaszerzést követően egy az egyben vezethette a veszprémi kapura a labdát. Spandler beleért, de hárítani nem tudott (14. perc: 1-0). Sergio ezt követően visszatért a pályára, folytatta a játékot. A tizennyolcadikban Tatai lőtt távolról, majd a kipattanó játékszer Ton elé került, aki tolt rajta egyet és hosszú alsóba juttatta azt (1-1).

A játékrész további részében a Veszprém irányított, de több gól egyik oldalon sem esett.

A szünetet követően továbbra is éles küzdelmet láthattak a nézők: az exveszprémi Vass Ádám hét méterről tisztán lőhetett, de a címvédő kapusa a helyén volt. A huszonhatodikban Tatai próbálkozott, Alasztics kiütötte a labdát. Fridrich távolról próbálkozott, eredménytelenül. Három perccel később a Haladás kihasználta a veszprémi védelem összezavarodását: Vatamaniuc védhetetlenül tüzelt (2-1).

A szombathelyiek higgadtan, mezőnyfölényben játszottak. Dróth szélről indított lövését Spandlernek sikerült hárítania. A negyvenötödik percben Tataiék kontrázhattak, ám az újabb egyenlítés elmaradt. Fehér Zsolt ekkor időt kért, magához hívta futsalosait. Közel álltak a harmadik találathoz a szombathelyiek, de Vass Ádám nagyot hibázott. Fehér Zsolt emberelőnyös játékra váltott.

A labdát azonban eladták a bakonyiak: Vass könyörtelenül kihasználta a lehetőséget (38. perc: 3-1). A veszprémi szurkolók lelkesen buzdították a kék-fehéreket, akik láthatóan nem adták fel. Egy kidolgozott szituációt követően Pál Patriknak sikerült szépítenie (3-2). Juanra Calvo időt is kért. A Veszprém az utolsó másodpercig küzdött, de már nem sikerült egalizálnia (végeredmény: 3-2).

A címvédő Balaton Bútor FC Veszprém így az elődöntőben búcsúzott a kupasorozattól. Az, hogy a Haladás kivel csatázhat a vasárnapi fináléban, a kora esti, második elődöntőben kiderül, amelyben az NB II-es Rubeola a Debrecennel néz majd farkasszemet.

Férfi futsal Magyar Kupa, négyes döntő, első elődöntő:
Haladás VSE–Balaton Bútor FCV 3-2 (1-1)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. Vezette: 
Haladás VSE: Alasztics - Luiggi, Hajmási, Dróth, Vass.
Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Szalmás, Sipos, Dávid, Vatamaniuc, Papp, Gerencsér, Diniz.
Vezetőedző: Juanra Calvo.
Balaton Bútor FCV: Spandler - Tatai, Fridrich, Pál, Rutai.
Csere: Koncsol (kapus), Ton, Dorogi, Sergio, Molnár, Bencsik, Bognár.
Gólszerzők: Luiggi (14.), Vatamaniuc (29.), Vass (38.), ill. Ton (17.), Pál (38.)

Férfi futsal Magyar Kupa, további program:

Május 7., szombat

18.00: DEAC–Rubeola (második elődönt)ő

Május 8., vasárnap

19.45: Döntő   

vehir.hu
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
A kivételes adottságokkal rendelkező ballábas center, Kártik Zsombor Berettyóújfaluból helyezi át székhelyét Veszprémbe. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó futsalos szerződése 2025-ig szól.
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn hivatalosa is bejelentette, hogy három futsalosa elhagyja a csapatot. A bakonyiak továbbá arról is hírt adtak, hogy a vezetőedzőjük személye változatlan marad.