Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Országos táncversenynek adott otthont Veszprém

2022. április 23. 12:56
Versenyszámukra készülő, nyüzsgő fiataloktól volt hangos a Március 15. úti Sportcsarnok szombat délelőtt.

Az ország számos pontjáról érkeztek csapatok, hogy tehetségüket, tudásukat megmutassák, s megmérettessék a zsűri előtt. Az akrobatikus rock’n’roll verseny rendező egyesülete a Kid Rock and Roll Sportegyesület volt, szakmai vezetője Bondor Virág. A pontozóbírók szintén az ország különböző pontjairól érkeztek.

A rendezvényen beszédet mondott Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő is, aki a tánc iránti elfogultságát kifejezve bíztatta a fiatal versenyzőket. Hangsúlyozta a sportnak a testen túlmutató hatásait, így lelki értelemben is gyógyítónak tartja a mozgást; ezt pedig véleménye szerint kötelesség támogatni.

Sótonyi MónikaSótonyi Mónika

Elmondása szerint a testi mozgás tehát nem csupán a testi, de a lelki egészséget is szolgálja. Ennek hatásai pedig hosszútávon is jövedelmezőek. A rendezvény moderátora Rompos Gergő volt. 

A versenyről részletesen itt olvashat. 

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Évet zárt a Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület Évet zárt a Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület A Veszprém vármegyei Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület fergeteges évzáró műsort rendezett az Agóra Kulturális Központban. 2024. július 5. 8:58 Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. 2024. május 20. 15:32 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.