2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Navracsics Tibor ismét miniszter lehet

2022. április 21. 15:32
Sajtóinformációk szerint a korábbi uniós biztos neve is felmerült az ötödik Orbán-kormány egyik új miniszteri pozíciója kapcsán.

A hírt a 24.hu szellőztette meg, miszerint Navracsics Tibor, aki 2010-2014 között közigazgatási és igazságügyi miniszter, majd rövid ideig külgazdasági és külügyminiszter volt az új kormányban ismét miniszteri pozíciót kaphat.

A portál információi szerint Veszprém megye 3. sz. választókörzetét megnyerő fideszes politikus egy új tárca élére kerülhet, uniós fejlesztési miniszter lehet. Ez azt jelentené, hogy a Navracsics által vezetett tárca felelne az uniós források elosztásáért és felhasználásáért. Ez a terület korábban a Gulyás Gergely által vezetett Miniszterelnökséghez, korábban pedig az innovációs és technológiai miniszterhez tartozott.

Navracsics Tibor jelenleg kormánybiztosként az Európa Kulturális Főváros program megvalósításáért, valamint az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztéséért felel.

vehir.hu

További cikkek

Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén
Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén
A keresztény-demokrata párt helyi tagjai Navracsics Tibor, területfejlesztési minisztert választották meg egyhangúlag a vármegyei választmány élére. Az új elnök stabilitást és aktív közéleti jelenlétet ígért a jövőben.
Emlékpark lett a Szél utcai zsidó temetőből
Emlékpark lett a Szél utcai zsidó temetőből
Csütörtök délután ünnepélyes keretek között átadták az EKF támogatásból helyreállított temetőt.
Egyszerre egyházi és világi - félidőben kinyitott a felújítás alatt álló várnegyed
Egyszerre egyházi és világi - félidőben kinyitott a felújítás alatt álló várnegyed
Normál esetben, Veszprémben 2-3 hónap alatt történik annyi átadó- és megnyitóünnepség, mint május 12-én, pénteken, egy napon. Miután délelőtt megnyílt az Acticity mozgásművészeti központ, kora este már a várban gyülekezett a tömeg, ahol a történelmi városrész felújításának félidejében, épp az EKF évében ünnepélyesen meghívták a veszprémieket az eddigi eredmények bemutatására.
A senki földjéből nőtt ki 2023 legnagyobb zenei attrakciója
A senki földjéből nőtt ki 2023 legnagyobb zenei attrakciója
Valójában sosem volt a városé a terület egészen mostanáig, így viszont egyből az EKF egyik legnagyobb attrakciója valósult meg az egykori belvárosi iparterület helyén. Péntek délután hivatalosan is megnyílt a Gyárkert KultúrPark, ami idén nyáron 60 nagykoncertnek ad helyszínt, de több másik városi rendezvényt is ide szerveznek majd. Ott voltunk a megnyitón, ahol az is kiderült, hogyan lett egy előadóból 60, mit jelképez 117 láda a tér közepén és mi lesz a sorsa 2023 után a területnek.
A magyar film legnagyobb hazai seregszemléje Veszprémben
A magyar film legnagyobb hazai seregszemléje Veszprémben
A Magyar Mozgókép Fesztivált június 7. és 10. között tartják, a programsorozat a veszprémi Szentháromság téren A nemzet aranyai című film díszbemutatójával veszi kezdetét. Az idei évben - rendhagyó módon - öt fős, filmes szakemberekből álló zsűri dönt majd a Magyar Mozgókép Díjakról.