2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Ljubljanában játszana a magyar női kézilabda-válogatott

2022. április 11. 17:13
MTI
A magyar női kézilabda-válogatott Ljubljanában játszhatja mérkőzéseit a novemberi Európa-bajnokságon, amennyiben kijut a tornára.

A 15. európai kontinenstornának Szlovénia, Montenegró és Észak-Macedónia ad otthont november 4. és 20. között. Az MTI érdeklődésére az európai szövetség (EHF) már január közepén megerősítette: elfogadta a magyar szövetség (MKSZ) kérését, hogy kijutása esetén a válogatott az országhoz legközelebbi helyszínen játszhasson, ami a szurkolók részvétele miatt is kedvező.    

Az EHF hétfőn tette közzé, hogy a társházigazda szlovénok a celjei B csoportba, a magyarok pedig a ljubljanai A csoportba kerülnek majd.

A selejtezőben eddig négy fordulót rendeztek, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttesének hat pontja van. A válogatott jövő csütörtökön Portugáliában lép pályára, majd jövő vasárnap Győrben a szlovákok ellen zárja a sorozatot. Az Európa-bajnokságra a csoportok első két helyezettje jut ki.

A kontinenstornán 16 csapat szerepel majd - a három házigazda mellett a címvédő Norvégia is tagja már a mezőnynek -, a csoportok sorsolását április 28-án 17 órától rendezik. Az észak-macedóniai mérkőzéseket Szkopjéban, a montenegrói találkozókat Podgoricán játsszák majd.

vehir.hu

További cikkek

A kapitány szerint Vámos volt a nyerőember
A kapitány szerint Vámos volt a nyerőember
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint Vámos Petra a kritikus pillanatokban nagyon komoly teljesítményt nyújtott a magyar női kézilabda-válogatottban, amely kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.
A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a vb-re
A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a vb-re
A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, mivel 34-28-ra legyőzte Izlandot a selejtező szerdai visszavágóján, Érden.
Egy jobbszélsővel lép pályára Izlandon a magyar válogatott
Egy jobbszélsővel lép pályára Izlandon a magyar válogatott
Egy jobbszélsővel várja az Izland elleni világbajnoki selejtezős párharc szombati idegenbeli találkozóját a magyar női kézilabda-válogatott.
Golovin: nagyon sokat kell javulnunk
Golovin: nagyon sokat kell javulnunk
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak nagyon sokat kell javulnia az egy hónappal ezelőtti teljesítményéhez képest, ha magabiztosan akar továbbjutni Izlanddal szemben az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.
Női kézilabda vb-selejtező: változások a válogatott keretében
Női kézilabda vb-selejtező: változások a válogatott keretében
Faluvégi Dorottya és Szöllősi-Zácsik Szandra betegség miatt kénytelen kihagyni a női kézilabda-válogatott izlandiak elleni világbajnoki selejtezőjét.