Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ljubljanában játszana a magyar női kézilabda-válogatott

2022. április 11. 17:13 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott Ljubljanában játszhatja mérkőzéseit a novemberi Európa-bajnokságon, amennyiben kijut a tornára.

A 15. európai kontinenstornának Szlovénia, Montenegró és Észak-Macedónia ad otthont november 4. és 20. között. Az MTI érdeklődésére az európai szövetség (EHF) már január közepén megerősítette: elfogadta a magyar szövetség (MKSZ) kérését, hogy kijutása esetén a válogatott az országhoz legközelebbi helyszínen játszhasson, ami a szurkolók részvétele miatt is kedvező.    

Az EHF hétfőn tette közzé, hogy a társházigazda szlovénok a celjei B csoportba, a magyarok pedig a ljubljanai A csoportba kerülnek majd.

A selejtezőben eddig négy fordulót rendeztek, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttesének hat pontja van. A válogatott jövő csütörtökön Portugáliában lép pályára, majd jövő vasárnap Győrben a szlovákok ellen zárja a sorozatot. Az Európa-bajnokságra a csoportok első két helyezettje jut ki.

A kontinenstornán 16 csapat szerepel majd - a három házigazda mellett a címvédő Norvégia is tagja már a mezőnynek -, a csoportok sorsolását április 28-án 17 órától rendezik. Az észak-macedóniai mérkőzéseket Szkopjéban, a montenegrói találkozókat Podgoricán játsszák majd.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Párizs 2024 Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Szöllősi-Zácsik Szandra, a bajnok Ferencváros átlövője is bekerült a párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott keretébe. 2024. május 29. 15:46 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Párizs 2024 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Július 13-án Győrben játszik páros felkészülési mérkőzést a férfi és női magyar kézilabda-válogatott, amely a párizsi olimpia előtt még a németekkel is megmérkőzik idegenben, illetve a férfiak Japánnal találkoznak barátságos összecsapáson. 2024. május 21. 14:09 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra A magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra - jelentette ki a nyári olimpia kapcsán Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a szervezet pénteki küldöttgyűlésén. 2024. május 17. 15:30 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Párizs 2024 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Július 19-én a párizsi olimpiára készülő magyar férfi és női kézilabda-válogatott is felkészülési mérkőzést játszik Németországgal, Stuttgartban. 2024. május 14. 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.