Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
30°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
30°C

Közösségi összefogással tisztítják meg a Sintér-árkot

2022. április 8. 16:01
Szemétszedéssel, bozótirtással teszik rendbe a Sintér-árok keleti oldalát önkéntesek péntek délután.

A Veszprém Megyei Honismereti Egyesület valamint a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület szervezésében önkéntesek takarítják ki, teszik rendbe a Sintér-árok keleti oldalát péntek délután – a munka cikkünk megjelenésekor is zajlik. 

A munka az egyik fontos lépése annak a folyamatnak, mely során az aluljárót újra járhatóvá – az egykori Tethys-óceán lakóit bemutató falfestményekkel pedig népszerűvé is – tették. A középtávú cél a Harmat utca e sarkának felújítása, közösségi térré alakítása, bevonása a Sintér-árokba tartó gyalogos-forgalomba, ehhez pedig első lépésként meg kell tisztítani a területet – tájékoztatott a helyszínen Nagyné Kozma Ildikó és Bontó László, a Honismereti Egyesület tagjai.

A Tethys-alagút környezetének csinosítása, egy tanösvény kialakítása, a környezet kiépítése folyamatos munkát ad az ügyért dolgozóknak. A cserkészek is rendszeresen járják az árkot, nekik köszönhető, hogy az a terület nem úszik a szemétben – Ildikó arra kéri a turistákat, hogy óvják a környezetet és ne szemeteljenek. 

Ezt a hulladékhegyet tüntetik el az önkéntesekEzt a hulladékhegyet tüntetik el az önkéntesek

Az önkéntesek pénteken az árok meredek partján lerakott lomhalmot hordják fel a Harmat utca sarkán lévő területre, ahonnan a városrész önkormányzati képviselője, Halmay Gábor közbenjárására a VHK szállítja el a területet eddig elcsúfító hulladékot. 
 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. 2024. július 13. 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.