2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Közösségi összefogással tisztítják meg a Sintér-árkot

Szemétszedéssel, bozótirtással teszik rendbe a Sintér-árok keleti oldalát önkéntesek péntek délután.

A Veszprém Megyei Honismereti Egyesület valamint a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület szervezésében önkéntesek takarítják ki, teszik rendbe a Sintér-árok keleti oldalát péntek délután – a munka cikkünk megjelenésekor is zajlik. 

A munka az egyik fontos lépése annak a folyamatnak, mely során az aluljárót újra járhatóvá – az egykori Tethys-óceán lakóit bemutató falfestményekkel pedig népszerűvé is – tették. A középtávú cél a Harmat utca e sarkának felújítása, közösségi térré alakítása, bevonása a Sintér-árokba tartó gyalogos-forgalomba, ehhez pedig első lépésként meg kell tisztítani a területet – tájékoztatott a helyszínen Nagyné Kozma Ildikó és Bontó László, a Honismereti Egyesület tagjai.

A Tethys-alagút környezetének csinosítása, egy tanösvény kialakítása, a környezet kiépítése folyamatos munkát ad az ügyért dolgozóknak. A cserkészek is rendszeresen járják az árkot, nekik köszönhető, hogy az a terület nem úszik a szemétben – Ildikó arra kéri a turistákat, hogy óvják a környezetet és ne szemeteljenek. 

Ezt a hulladékhegyet tüntetik el az önkéntesekEzt a hulladékhegyet tüntetik el az önkéntesek

Az önkéntesek pénteken az árok meredek partján lerakott lomhalmot hordják fel a Harmat utca sarkán lévő területre, ahonnan a városrész önkormányzati képviselője, Halmay Gábor közbenjárására a VHK szállítja el a területet eddig elcsúfító hulladékot. 
 

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.