2022. október 3.
//
Helga névnap

Közösségi összefogással tisztítják meg a Sintér-árkot

Szemétszedéssel, bozótirtással teszik rendbe a Sintér-árok keleti oldalát önkéntesek péntek délután.

A Veszprém Megyei Honismereti Egyesület valamint a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület szervezésében önkéntesek takarítják ki, teszik rendbe a Sintér-árok keleti oldalát péntek délután – a munka cikkünk megjelenésekor is zajlik. 

A munka az egyik fontos lépése annak a folyamatnak, mely során az aluljárót újra járhatóvá – az egykori Tethys-óceán lakóit bemutató falfestményekkel pedig népszerűvé is – tették. A középtávú cél a Harmat utca e sarkának felújítása, közösségi térré alakítása, bevonása a Sintér-árokba tartó gyalogos-forgalomba, ehhez pedig első lépésként meg kell tisztítani a területet – tájékoztatott a helyszínen Nagyné Kozma Ildikó és Bontó László, a Honismereti Egyesület tagjai.

A Tethys-alagút környezetének csinosítása, egy tanösvény kialakítása, a környezet kiépítése folyamatos munkát ad az ügyért dolgozóknak. A cserkészek is rendszeresen járják az árkot, nekik köszönhető, hogy az a terület nem úszik a szemétben – Ildikó arra kéri a turistákat, hogy óvják a környezetet és ne szemeteljenek. 

Ezt a hulladékhegyet tüntetik el az önkéntesekEzt a hulladékhegyet tüntetik el az önkéntesek

Az önkéntesek pénteken az árok meredek partján lerakott lomhalmot hordják fel a Harmat utca sarkán lévő területre, ahonnan a városrész önkormányzati képviselője, Halmay Gábor közbenjárására a VHK szállítja el a területet eddig elcsúfító hulladékot. 
 

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Hiánypótló, az országban egyedülálló állatvédelmi szakjogászképzést indított a Miskolci Egyetem együttműködésben az Állatorvostudományi Egyetemmel. A miskolci Állam- és Jogtudományi Kar posztgraduális kurzusára jelentkezők betekintést nyerhetnek az állatvédelmi jog és a hozzá kapcsolódó tudományterületekbe. Az Állatorvostudományi Egyetem hozzáadott értékeként pedig a szakterület állatorvosi, pszichológiai, kommunikációs, gazdasági, szociológiai és antropológiai vonatkozásait is megismerhetik a hallgatók.
Az időseket ünnepelték
Az időseket ünnepelték
Zenés műsorral kedveskedett a veszprémi időseknek az Agóra az idősek világnapján pénteken.
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Havi hírösszefoglalónkban mutatjuk szeptember hónap legfontosabb veszprémi híreit.