Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közösségi összefogással tisztítják meg a Sintér-árkot

2022. április 8. 16:01
Szemétszedéssel, bozótirtással teszik rendbe a Sintér-árok keleti oldalát önkéntesek péntek délután.

A Veszprém Megyei Honismereti Egyesület valamint a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület szervezésében önkéntesek takarítják ki, teszik rendbe a Sintér-árok keleti oldalát péntek délután – a munka cikkünk megjelenésekor is zajlik. 

A munka az egyik fontos lépése annak a folyamatnak, mely során az aluljárót újra járhatóvá – az egykori Tethys-óceán lakóit bemutató falfestményekkel pedig népszerűvé is – tették. A középtávú cél a Harmat utca e sarkának felújítása, közösségi térré alakítása, bevonása a Sintér-árokba tartó gyalogos-forgalomba, ehhez pedig első lépésként meg kell tisztítani a területet – tájékoztatott a helyszínen Nagyné Kozma Ildikó és Bontó László, a Honismereti Egyesület tagjai.

A Tethys-alagút környezetének csinosítása, egy tanösvény kialakítása, a környezet kiépítése folyamatos munkát ad az ügyért dolgozóknak. A cserkészek is rendszeresen járják az árkot, nekik köszönhető, hogy az a terület nem úszik a szemétben – Ildikó arra kéri a turistákat, hogy óvják a környezetet és ne szemeteljenek. 

Ezt a hulladékhegyet tüntetik el az önkéntesekEzt a hulladékhegyet tüntetik el az önkéntesek

Az önkéntesek pénteken az árok meredek partján lerakott lomhalmot hordják fel a Harmat utca sarkán lévő területre, ahonnan a városrész önkormányzati képviselője, Halmay Gábor közbenjárására a VHK szállítja el a területet eddig elcsúfító hulladékot. 
 

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.