Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
18°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
18°C

Lezárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi hajléktalanokat segítő intézményének felújítása

2022. március 30. 9:46 // Forrás: MMSZ
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza hajléktalan embereket segítő intézményét két pályázat támogatásaiból fejlesztették, összesen közel kétszázmillió forintból.

A pályázatok keretében történő fejlesztést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat valósította meg a Veszprém Jutasi út 24-26. szám alatti Befogadás Háza hajléktalan embereket segítő intézményeiben – közölte a szervezet. A két támogatott programból az egyik keretében az éjjeli menedékhelyet, a másik keretében pedig az átmeneti szállást korszerűsítették.

Fotó: Magyar Máltai SzeretetszolgálatFotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Befogadás Háza a Veszprémben élő hajléktalan emberek részére nyújt segítséget. Az intézmény jelenleg 250-260 fővel tart fent rendszeres kapcsolatot. 160 fő részére nyújtunk intézményes segítséget, 90-100 fővel pedig az utcai szolgálatok tartanak fenn rendszeres kapcsolatot.

Fotó: Magyar Máltai SzeretetszolgálatFotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A felújítással érintett Jutasi út 24-26. szám alatti épületben éjszakai szállást nyújtó intézmények találhatók, amelyekben naponta közel 120 fő éjszakázik. A fejlesztés keretében az éjjeli menedékhely, és átmeneti szállás teljeskörű felújítása megtörtént az alapterület bővítésével. A közösségi tereket, lakószobákat, fürdőhelyiségeket teljesen megújították, az épületet részlegesen akadálymentesítették. Az építészeti megújulás mellett az intézmények tárgyi eszközfelszereltsége is jelentős fejlesztésen ment keresztül.

Fotó: Magyar Máltai SzeretetszolgálatFotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A beruházás keretében liftet építettek, így a mozgásukban korlátozott hajléktalan emberek számára is elérhetővé váltak az emeleti lakószobák, közösségi terek. A pályázati támogatásoknak köszönhetően egy korszerű, felújított épületben, megújult körülmények között tudnak segítséget nyújtani a Veszprémben élő hajléktalan emberek számára.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.