2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Környezetvédelmi Innovációs Díj: újabb rangos elismerés a Controlsoft Kft-nek

2022. március 28. 11:01
A veszprémi székhelyű Controlsoft Kft. ismért rangos elismerésben részesült! A 30. Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton Környezetvédelmi Innovációs Díjat vehettek át a webSCADA6 folyamatirányító rendszer kifejlesztéséért.

Folyamatirányító rendszerük a Mesterséges Intelligencia alapú adatelemzést felhasználva olyan adatösszefüggésekkel dolgozik, amelyek teljesen új felismerésekhez vezethetnek, ezek alapján az ipari folyamatok és az emberi viselkedésminták vetületében is képes a hatékony előrejelzésre. Egyik legkiemelkedőbb eredményünk, hogy Magyarország minden második lakosának vízellátásában részt vesznek, de emellett az ipar számos területén működnek rendszereik. Ezek a rendszerek költséghatékonyabbá, biztonságosabbá teszik a technológiák irányítását, ezáltal is védve környezetünket és természeti erőforrásainkat.

A 2021. évi Magyar Innovációs Nagydíj díjátadón társadalmi hasznot eredményező, világszínvonalú teljesítményeket ismertek el. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, élén az innovációs és technológiai miniszterrel, elsősorban a gazdasági mutatók − az elért többleteredmény, többlet-árbevétel − és a társadalmi hasznosság alapján választotta ki a kiemelkedő innovációs eredményeket.

Az ünnepségen Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára elmondta: „Az elmúlt években minden eddiginél tudatosabb és koncentráltabb erőfeszítéseket tettünk a hazai innovációs teljesítmény növelése érdekében, ezért a kutatás-fejlesztési és innovációs ráfordításokat 2010-hez képest megdupláztuk: az akkori 400 milliárd helyett ma már csaknem 800 milliárd forint hasznosul a tudásalapú, magas hozzáadott értékű területeken.˝

Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke hangsúlyozta, az innováció jelentősen hozzájárul a magyar gazdaság teljesítményéhez. 

vehir.hu

További cikkek

Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.
Rügyfakadással rügyfagyás? Mely fákra veszélyes a tavaszi fagy?
Rügyfakadással rügyfagyás? Mely fákra veszélyes a tavaszi fagy?
A kései hidegek bizony a tönk szélére sodorhatják a gyümölcsösgazdákat, mivel a fagy elviheti a virágok javát. Miért veszélyes ez, és mely fákra figyeljünk jobban?
Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.
Egy négyzetméter kisfröccs
Egy négyzetméter kisfröccs
Egy érdekes történet a rendszerváltáskori újságírás kulisszái mögül Darcsi István tollából.