2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Megvannak az idei VEN fellépői

2022. március 21. 10:37
Pannon Egyetem
Április 25. és 30. között ismét megszervezik a Veszprémi Egyetemi Napokat, vagy ahogy sokan ismerik, a VEN-t. A fellépők között a hazai sztárok mellett egy világhírű svéd DJ is szerepel.

1969-es indulása óta a Veszprémi Egyetemi Napok a közép-dunántúli régió meghatározó hallgatói és könnyűzenei rendezvényévé nőtte ki magát – az évtizedek alatt több tízezren vettek részt az ország első ilyen jellegű programsorozatán. 6 nap, 10-15 ezer látogató, 4 helyszín, közel 20 koncert és fellépő a hazai fesztiválok állandó szereplőivel.

Újra alkonyattól pirkad, idén a VEN - immáron 29-ik alkalommal - április 25. és 30. között.

A legutóbbi, 2019. évi VEN diákrektorát, Horváth Ádám DesztillÁdit kérdeztük arról, hogy számára mit jelent az egyetemi napok.

A VEN egyenlő boldogság, a boldogság egyenlő VEN...", de kérdezi a gólya...: "Oké, elmentek inni, olyan, mint egy fesztivál, vége lesz, jön a kövi. Miért éri meg foglalkozni ezzel ennyi ideig?". A VEN egy olyan hallgatói csapatverseny és rendezvény is egyben, ahol a közel 50 éves hagyományok ötvöződnek a jelen kor hangulatával. Egy teljes héten keresztül a feje tetejére áll Veszprém, a csapatok átveszik az uralmat az egyetem felett, az egy hetes nappali és esti programsorozatot pedig egy 2-3 hónapos felkészülés előz meg a csapatok és szervezők által. A végén pedig csak annyit mondunk, "Na, ez aztán megérte!"

A Pannon Egyetem kancellárja pannonos hallgatóként és az egyetem egykori HÖK elnökeként hosszú éveken át részese volt a fesztiválnak, egyetért abban, hogy a veszprémi egyetemi élet legrégebbi és legnagyobb rendezvénye a VEN.

Kétévente erre a hétre az egyetemi városrész felbolydul, a hallgatóból rektor lesz, a tegeződés kötelező, és az egész napos programok mellett fergeteges bulikban vehet részt valamennyi egyetemi és városi polgár. Azoknak, akik korábban még soha nem voltak részesei a VEN élményének, azt tudom tanácsolni, hogy mindenképpen kóstoljanak bele, nem fogják megbánni! A rutinos VEN-látogatóknak pedig csak annyit üzenek, hogy továbbra is „Alkonyattól pirkad!” – mondta Csillag Zsolt, kancellár.

Veszprém város és a Pannon Egyetem szoros kapcsolatát tükrözi a VEN csapatok hagyományosan keddi, belvárosból történő látványos, csoportos bevonulása az egyetemi kampuszra, melynek célja a városlakók minél hatékonyabb bevonása a programsorozatba

Nincs olyan korosztály vagy generáció Veszprémben, akinek ne lenne legalább egy VENkalandja vagy emléke, melyre mosolyogva gondol vissza. Bízom benne, hogy az idei fesztivál is sok életre szóló kedves emléket tartogat a VEN-ezőknek - kívánt jó szórakozást Porga Gyula, polgármester.

A Pannon Egyetem egykori hallgatója, Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint a pannonos hallgatók tanulmányaik során tiszteletbeli veszprémiekké válnak.

Mi veszprémiek nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyetemváros vagyunk. Ami azt jelenti, hogy nem csak az intézmény tesz minket büszkévé, hanem az egyetemisták is, akik tanulmányaik kezdetekor tiszteletbeli veszprémiekké válnak, és a sorból nem maradhat ki a VEN sem, amely évtizedek óta a legnagyobb közösségkovácsoló erő a Pannon Egyetem hallgatói és a város lakói között. A Pannon Egyetem öregdiákjaként nagy megtiszteltetés, hogy az idei évben is a védnöke lehetek a rendezvénynek, amit már nagyon várunk! Jó szórakozást kívánok mindenkinek, biztos vagyok benne, hogy ismét felejthetetlen lesz.

A XXIX. Veszprémi Egyetemi Napok fellépői

BASSHUNTER, Halott Pénz, Bye Alex és a Slepp, Bagossy Brothers Company, Dzsúdló, Necc Party, Truesounds, KatapultDJ, Náksi, Szecsei, Ámokfutók, Groovehouse, Krisz Rudi, Csordás Tibi, UFO Update

Idén is egy világsztárt köszönthetünk a VEN Nagyszínpadán, mégpedig a svéd énekest, producert és DJ-t, BASSHUNTER-t, akinek olyan - mára már klasszikussá vált - slágereket köszönhetünk, mint a „Now You're Gone”, az „All I Ever Wanted” vagy az „I Promised Myself”. A jegyértékesítés a mai naptól elstartolt, részletek a ven.uni-pannon.hu weboldalon! Vár minden kedves szórakozni vágyót idén is a VEN április 25. és 30. között!

vehir.hu

További cikkek

A hazugság parazita jelenség: nem tud létezni gazdatest nélkül
A hazugság parazita jelenség: nem tud létezni gazdatest nélkül
Szeptember utolsó estéje a Pannon Egyetemen is a Kutatók Éjszakájáról szólt. Mivel a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon párhuzamosan egy időben zajlottak az izgalmasnál izgalmasabb témákat ígérő előadások, céltudatosan kiválasztottunk egy termet, egy témát, egy előadót.
Helyben hasznosulnak újra a Pannon Egyetem közösségének tárgyai
Helyben hasznosulnak újra a Pannon Egyetem közösségének tárgyai
Október 4-én az egyetem közössége előtt is megnyílik az az Újrahasználati Központ, melynek célja, hogy az intézmény dolgozói és hallgatói által már megunt, ám mások számára még értékes tárgyaknak lehetőséget adjon a további felhasználásra, ezzel segítve a hulladékcsökkentést.
Családbarát egyetem lett a Pannon
Családbarát egyetem lett a Pannon
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított elismerést péntek délelőtt adták át a Pannon Egyetemnek, egybekötve a Veszprémben most kezdődő Háromkirályfi Napokkal, amely rendezvénysorozat elsősorban a fiatal családosoknak kínál több érdekfeszítő programot is.
Együttműködési keretmegállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Decathlon
Együttműködési keretmegállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Decathlon
A Pannon Egyetem kiemelt célja, hogy oktatását a munkaerőpiac igényei szerint alakítsa. Olyan vállalati együttműködések kialakítására törekszik, melyekben a partnere aktív részese az oktatási és kutatási folyamatoknak, és gyakornoki programjaikkal részt vállalnak a hallgatók karriertudatos fejlesztésében és motiválásában. E cél elérése érdekében együttműködési keretmegállapodást írt alá a Pannon Egyetem a Decathlon SE magyarországi leányvállalatával, a Tízpróba Magyarország Kft-vel.
Szigetüzemű energiaellátó rendszerek tervezését támogató kutatások a Pannon Egyetem és a SagemCom együttműködésében
Szigetüzemű energiaellátó rendszerek tervezését támogató kutatások a Pannon Egyetem és a SagemCom együttműködésében
A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara a SagemCom Magyarország vezetésével a GINOP-2.2.1-15-2017-00038 (SMARTCity és SMARTVillage technológiák és szolgáltatások fejlesztése a SAGEMComnál, egyetemi együttműködésben) kódszámú pályázat keretében, melynek összköltségvetése 2.378.634.698 Ft, olyan szoftveres rendszereket dolgozott ki, amelyek támogatják a főként megújuló energiát felhasználó, szigetüzemű energiaellátó rendszerek tervezését és optimalizálását.