Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Bábos találkozót tartottak az Agórában

2022. március 20. 7:49
Több évtizedes szünet után ismét újraindul megyénkben az amatőr bábjátszás.

A Nemzeti Művelődési Intézet, a Pegazus Színház, a Pápai Művelődéstörténeti Társaság és az Agóra egyszemélyben köszöntötte a a Veszprém Megyei Bábos Találkozó résztvevőit szombat délelőtt.

Az egésznapos rendezvényen amatőr bábtársulatok mutatták be előadásaikat, érkeztek többek között Pápáról, Balatonboglárról, Litérről, sőt Zalaegerszegről is.

Jeles nap volt tehát a szombati a bábos találkozó résztvevőinek, hiszen a pandémia óta nem tarthattak ilyen volumenű rendezvényt. Az előadásokat négytagú zsűri értékelte: Bartal Kiss Rita, a zalaegerszegi Griff Bábszínház művészeti vezetője, Baloghné Uracs Marianna, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém megyei igazgatóságának megyei igazgatója, Sarkadi Nagy László, a Pegazus Színház igazgatója, valamint Végh Zsolt, szintén a Pegazus Színház oldaláról.

Baloghné Uracs MariannaBaloghné Uracs Marianna

Baloghné Uracs Marianna köszöntőjében elmondta, hosszú évek munkája, hogy az ilyen jellegű találkozások most utat törhettek maguknak, az amatőr bábos találkozókra, és egyáltalán az amatőr bábjátszás újraélesztésére szükség van. Ezt bizonyította egyébként az Agóra színháztermében kialakult hangulat is.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben A Veszprémi Petőfi Színház a hetedik alkalommal rendezi meg április 18-21. között a Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját. Az előadások után idén is beszélgetések lesznek, hogy az aktuális témákat minél mélyebben körbejárhassák. Az autizmus világnapján zajló sajtótájékoztatón vidéki színházak kapcsolódtak a Petőfi színház autizmusbarát szemléletformáló kezdeményezésükhöz. 2024. április 2. 18:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.