Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C

Amerikai focistaként bizonyított a szumócsapatban

2022. március 15. 6:01 // Forrás: Janku Ferenc
Dunaharasztiban gyűlt össze a szumós társadalom apraja-nagyja, hogy országos bajnokságon és világverseny válogatón gyűjtse a kvalifikációs pontokat. A Centrum SE szumósai huszonhárom éremmel bővítették az amúgy is gazdag gyűjteményüket.

A gyermek és U12-es korosztályokban körbeverések miatt mérkőzéseket kellett ismételni ahhoz, hogy győztest lehessen hirdetni. Az újrázás után a gyerek korosztályban Csejtei Kincső első, az U12-es korcsoportban Takó Levente harmadik, Csejtei Zoárd első helyen zárta a versenyt.

Zoárd egy korcsoporttal feljebb, az U14-es országos bajnokságon is elindult, ahol szintén az első helyen zárt. Csakúgy, mint Szalai Adrián és Jámbor Levente, akik szintén országos bajnokként hagyták el a küzdőteret. Csejtei Krisztofer a dobogó második fokára léphetett.

Barnóczki Boldizsár aranyérmes lett - Fotó: Centrum SEBarnóczki Boldizsár aranyérmes lett - Fotó: Centrum SE

Az U16, U18, U21-es korosztályoknál az Európa-bajnokság kvalifikációs versenye zajlott. Az U16-os korcsoportban a centrumos versenyzők saját előre jutásukat nehezítve maradtak le az aranyéremről. 55 kg-ban magasan a mezőny felett, kiugró formában lévő Márkus Roland elbizakodottan indult az első mérkőzésnek, azonban egy gyönyörűen indított akciót nem megfelelően zárt le, így őt hozták ki vesztesnek. Bár a többi mérkőzését megnyerte, de ez is csak a második hely megszerzésére volt elegendő. Ugyanitt Jámbor Levente és Csejtei Krisztofer a harmadik helyen végzett. 75 kg-ban a bajnok esélyes Jámbor Kristóf enerváltan küzdött, ami csak a második helyre volt elég. Itt Kék Milán harmadikként zárt.

Az U16-os női viadalon Huszár Regina harmadik lett, azonban az U18-ok között szépíteni tudott és megszerezte a bajnoki címet. Az U18-as férfi versenyen Márkus Roland és Barnóczki Boldizsár bajnoki címet szerzett, csakúgy, mint egy korosztállyal feljebb, az U21-esek között. Második helyen zárt a még újoncnak számító Csóti Zétény, míg Jámbor Kristóf harmadik lett.

A felnőtteknél az országos bajnoki címért kemény és izgalmas küzdelmeket láthattak a nézők. 92 kg-ban az edzőként is tevékenykedő Schvarcinger Zsolt remek küzdelmekkel bizonyította tanítványainak, hogy nem csak oktatni tudja a szumót, így második helyen zárta az ob-t. 100 kg-ban Laczkó Benedek hozta a kötelezőt, azaz bajnokként végzett. Mészáros Tibor amerikai focistaként 30 éves korában kezdett új sportba. A még újoncnak számító versenyző meglepte a mezőnyt és harmadik helyen végzett a +115 kg-ok között. Ugyanitt Barnóczki Boldizsár ötödik helyen zárt.

A sportág király kategóriájában, openben sem kellett szégyenkezniük a centrumos versenyzőknek. Itt Laczkó Benedek harmadik, míg Mészáros Tibor ötödik helyen végzett.

Összesítve a csapat huszonhárom érmet szerzett, amelyből tíz első, öt második és nyolc harmadik hely született. Az ob-n négy arany, két ezüst és két bronzérem került a Centrum SE versenyzőinek nyakába.

A következő fordulót március végén rendezik Szigetszentmiklóson, ahol kiválasztják azokat, akik hazánkat képviselhetik a korosztályos és felnőtt Európa-bajnokságon. Ezután már csak az egyenlő kvalifikációs pontokkal rendelkező versenyzők összecsapásai vannak hátra. Bízunk benne, hogy ez utóbbin idén sem kell versenyzőinknek részt venni, mert a normál küzdelmekben sikerül megszereznünk a részvételi jogot

– mondta el Schvarcinger Zsolt, a csapat edzője.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.