Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C

Kitiltják a nagyteherautókat a benzinkutakról

2022. március 10. 22:01
A teherautók kitiltásával a lakossági töltőállomásokról és a jövedéki adó húszforintos csökkentésével igyekszik megfékezni a kormány a benzinkutaknál kialakult hiányt.

Az elmúlt napokban számos hír jelent meg a benzinkutaknál tapasztalható üzemanyaghiánnyal kapcsolatban, ami további pánikszerű vásárlásokat generált. Hernádi Zsolt, a MOL Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtök esti sajtótájékoztatóján elmagyarázta: az üzemanyag-hiányt a kutakon tapasztalható megnövekedett fogyasztás okozta. Ennek a “visszaélésszerű” plusz forgalomnak hetven százalékát azok a tehergépjárművek és buszok jelentik, amelyek korábban a telephelyükön vették fel a nagykereskedelemből, piaci áron beszerzett üzemanyagot – ezek üzemeltetői üzleti lehetőséget láttak a lakosság számára biztosított kedvezőbb, hatósági áras üzemanyagban. A megnövekedett forgalom húsz százalékát a külföldről érkező üzemanyag-turizmus, tíz százalékát pedig a pánikszerű vásárlás okozta.

A helyzet kezelésére a kormány több intézkedéssel reagál – jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. A 7,5 tonnánál nagyobb tömegű magyar és a 3,5 tonna feletti tömegű külföldi rendszámos járművek számára csak a magasnyomású töltőállomásokon vásárolható üzemanyag – piaci áron. Ez alól kivételt jelentenek a mezőgazdasági erőgépek. Döntöttek arról is, hogy húsz forinttal csökkentik az üzemanyagok jövedelemadóját. Gulyás hozzátette: a rendőrséget arra kérték, hogy indítsanak eljárást azokkal szemben, akik valótlanul az üzemanyag-ellátás akadozásával kapcsolatban fogalmaznak meg pánikkeltő kijelentéseket.

vehir.hu
további cikkek
Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Nobel-díj Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus. tegnap 18:08 A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre advent A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre A Cholnoky-lakótelepen, a Jeruzsálemhegyen és az Egyetemvárosban is saját kisebb, de jó hangulatú összejövetelekkel készültek már a héten is az ünnepekre, miközben a belvárosban megnyílt a télki Gyárkert, az ActiCity-ben pedig kézműves karácsonyi vásárt tartottak. Mutatjuk előbbieket is. tegnap 15:55 Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas A Kossuth utcai elmaradó karácsonyi vásáron túl is van adventi hangulat Veszprémben, ehhez csak el kellett menni szombaton az ActiCity-hez, ahol 50, valódi minőséget képviselő kiállítóval szervezték meg a Bohém kézműves- és designvásárt szombaton. A vásári programok vasárnap is folytatódnak a környéken. Képriportunkban mutatjuk a szombati legjobb pillanatokat. tegnap 11:10 Felgyúlt a remény gyertyája – advent igazi csodáját a gyermekek arcán lehet látni adventi gyertyagyújtás Felgyúlt a remény gyertyája – advent igazi csodáját a gyermekek arcán lehet látni Az idei hagyományoknak megfelelően szombat este a Szent Mihály székesegyházban meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját. tegnap 0:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.