Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színvonalas diákbajnokságot rendeznek Veszprémben

2022. március 10. 13:51
Az előttünk álló, ünnepi hosszúhétvégén Veszprém biztosít otthont az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságnak, amelynek keretében közel kétszáz fiatal mérheti össze tudását asztaliteniszben, birkózásban, sakkban és kézilabdában.

A bajnokság ünnepélyes megnyitóját pénteken 18.30-kor az Agórában rendezik, míg a fiatal sportolók szombaton és vasárnap mérkőznek majd meg egymással. Az eseményt az Aranycsapat Alapítvány és a veszprémi önkormányzat szervezi; városunkba több mint 160-an érkeznek.

Kű Lajostól, az Aranycsapat Alapítvány elnökétől megtudhattuk: a kezdeményezés 2003 óta él. Az elmúlt években azonban a koronavírus-járvány miatt csak csökkentett létszámú bajnokságokat tudtak rendezni, most pedig az ukrajnai háború szólt közbe, így Kárpátaljáról nem jönnek vendégek.

Színvonalas programok várja a fiatalokat (illusztráció)Színvonalas programok várja a fiatalokat (illusztráció)

Erdélyből, valamint Fel-, és Délvidékről viszont érkeznek fiatalok, akik városnézésen és állatkerti látogatáson is részt vehetnek majd a program keretében. Előbbiek mellett a szervezők történelmi és irodalmi vetélkedőt is rendeznek a résztvevőknek.

Az Agóra mellett a Március 15. utcai sportcsarnok és az Egyetemi Tornacsarnok lesz sporthelyszín, a birkózok pedig Ősiben mérkőznek meg egymással. A megnyitón részt vesz a sportokat kedvelő és támogató nyugalmazott érsek, Márfi Gyula is, aki egyúttal megáldja a rendezvényt.

vehir.hu
további cikkek
Egy híján húsz érmet gyűjtöttek a szumósok küzdősportok Egy híján húsz érmet gyűjtöttek a szumósok A veszprémi Centrum SE növendékei tizenkilenc medált szereztek a nemzetközi viadalokra való kijutás szempontjából sorsdöntőnek számító szigetszentmiklósi megmérettetésen. tegnap 15:29 Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. tegnap 12:41 Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. 2024. április 22. 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.