2022. augusztus 8.
//
László névnap

Színvonalas diákbajnokságot rendeznek Veszprémben

Az előttünk álló, ünnepi hosszúhétvégén Veszprém biztosít otthont az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságnak, amelynek keretében közel kétszáz fiatal mérheti össze tudását asztaliteniszben, birkózásban, sakkban és kézilabdában.

A bajnokság ünnepélyes megnyitóját pénteken 18.30-kor az Agórában rendezik, míg a fiatal sportolók szombaton és vasárnap mérkőznek majd meg egymással. Az eseményt az Aranycsapat Alapítvány és a veszprémi önkormányzat szervezi; városunkba több mint 160-an érkeznek.

Kű Lajostól, az Aranycsapat Alapítvány elnökétől megtudhattuk: a kezdeményezés 2003 óta él. Az elmúlt években azonban a koronavírus-járvány miatt csak csökkentett létszámú bajnokságokat tudtak rendezni, most pedig az ukrajnai háború szólt közbe, így Kárpátaljáról nem jönnek vendégek.

Színvonalas programok várja a fiatalokat (illusztráció)Színvonalas programok várja a fiatalokat (illusztráció)

Erdélyből, valamint Fel-, és Délvidékről viszont érkeznek fiatalok, akik városnézésen és állatkerti látogatáson is részt vehetnek majd a program keretében. Előbbiek mellett a szervezők történelmi és irodalmi vetélkedőt is rendeznek a résztvevőknek.

Az Agóra mellett a Március 15. utcai sportcsarnok és az Egyetemi Tornacsarnok lesz sporthelyszín, a birkózok pedig Ősiben mérkőznek meg egymással. A megnyitón részt vesz a sportokat kedvelő és támogató nyugalmazott érsek, Márfi Gyula is, aki egyúttal megáldja a rendezvényt.

vehir.hu