Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szentkirályi Alexandra: Veszprém és térsége is nyertese az elmúlt 12 év kormányzásának

2022. március 8. 11:50
A kormányzati infrastruktúra fejlesztéseknek és szociális támogatásoknak köszönhetően mindenki előre tudott lépni az elmúlt 12 évben- mondta hétfői látogatásán a hazai kommunikációért felelős kormánybiztos.

Veszprémben tett látogatást és fórumozott a Dózsavárosban hétfőn Szentkirályi Alexandra, a kormány hazai kommunikációjáért felelős kormánybiztosa. Programjai előtt közös sajtótájékoztatót tartott Ovádi Péter parlamenti képviselővel és Porga Gyula polgármesterrel, ahol az elmúlt évek kormányzásáról és az aktualitásokról is szó esett.

A kormányszóvivő az orosz-ukrán háborúról szólva elmondta, az elmúlt 3 napot a magyar-ukrán határon töltötte, ahol tapasztalatai szerint erős magyar közösségek – segélyszervezetek, kormányzati szervek, önkéntesek segítenek a háború elől menekülőknek. Kiemelte, a kormány humanitárius feladata mellett az, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból és szavatolja a magyar emberek biztonságát.

-Egy ilyen helyzet megmutatja, hogy milyen kormánya van az országnak. A válságokból kijut mostanában, a Covid után itt a háború, mely alatt a kormány fókuszban az áll, hogy nem szabad kapkodni, stabilitásra és nyugalomra van szükség- mondta.

Ovádi Péter, Szentkirályi Alexandra és Porga Gyula tartott közös sajtótájékoztatót hétfő délután Veszprémben.Ovádi Péter, Szentkirályi Alexandra és Porga Gyula tartott közös sajtótájékoztatót hétfő délután Veszprémben.

Szentkirályi Alexandra beszélt arról is, hogy az elmúlt 12 évben mindenki tudott előre lépni, melynek egyik nyertese Veszprém és térsége. Prosperáló gazdaságról van szó, tavaly az Európai Unióban az egyik legnagyobbat a magyar gazdaság nőtt, a települések és a városok is tudtak ebből profitálni. Az eredmények révén visszaadhatták a családoknak a tavalyi éves személyi jövedelemadó (szja) befizetésüket, a nyugdíjasok számára újra kifizették a 13. havi nyugdíjat, míg a fiatalok szja-mentességet kaptak. Veszprémben és térségében – részben a Modern Városok Programnak és a Magyar Falu Programnak köszönhetően- számon fejlesztést tudtak végrehajtani.

Porga Gyula polgármester emlékeztetett, Veszprém célja, hogy 2030-ig saját kategóriájában Európa legélhetőbb városai közé kerüljön. Ez közös vízió nélkül nem sikerülhet, melyben évek óta jól dolgozik együtt Ovádi Péter parlamenti képviselővel. Kiemelte, az elmúlt években Veszprémben több egészségügyi, oktatási, és szociális intézményt is érintő fejlesztést hajtottak végre európai uniós és kormányzati támogatásoknak köszönhetően.

A kormányszóvivő Ovádi Péterrel tartott lakossági fórumot a Dózsavárosban.A kormányszóvivő Ovádi Péterrel tartott lakossági fórumot a Dózsavárosban.

Ovádi Péter parlamenti képviselő a fejlesztésekről és az elmúlt négy évről szólva azt mondta, az új tornászgyakorló, az új uszoda, a zeneiskola és az állatkert megújítása nem csak a veszprémiek, hanem az egész térségben élők javát szolgálják. Utóbbira rácsatolva arról is szólt, hogy a térség polgármesterei együtt gondolkoznak a régió fejlesztéséről, melyben a kormányzati Magyar Falu Program sokat segít, hisz a Modern Városok Programhoz hasonlóan valós kérdésekre ad valós válaszokat. A 2023-as EKF cím elnyerése szerinte egyszerre lesz feladat és lehetőség Veszprémnek és a térségnek, hogy fejlesztéseinek és programjainak köszönhetően a régióban élők jobban éljenek.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. tegnap 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. tegnap 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. tegnap 14:17 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   tegnap 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.