2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Chema Rodríguezt szeretné férfi szövetségi kapitánynak az MKSZ

Chema Rodríguezzel kezdett tárgyalásokat a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) arról, hogy ő legyen a férfi válogatott következő szövetségi kapitánya.

Az MKSZ kedden a honlapján jelentette be: az elnökségi ülésen született az a döntés, hogy a válogatott eddigi másodedzőjével tárgyalnak a folytatásról.

A férfi válogatott - Gulyás István szövetségi kapitány vezetésével - a januári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon nem jutott tovább a csoportjából, az elért 15. helyezés pedig minden idők legrosszabb magyar szereplése volt kontinensviadalon.

A gárda sorrendben kikapott Hollandiától, legyőzte Portugáliát, majd vereséget szenvedett Izlandtól a budapesti MVM Dome-ban, így a kvartett harmadik helyén zárt. A 2019 nyarán kinevezett Gulyás István szerint "csődöt mondtak és kudarcot vallottak".

A szakmai stábban még Nagy László kapott helyett Gulyás és Chema Rodríguez mellett. A 42 éves spanyol edző az Eb előtt nem tudott csatlakozni a válogatotthoz, mert a családjában többen betegséggel bajlódtak, addig élő videókapcsolat segítségével kísérte figyelemmel az edzéseket. A stáb tagjainak szerződése január végén lejárt.

A játékosként világbajnoki arany- és bronz-, illetve Európa-bajnoki ezüstérmes Chema Rodríguez másodedzőként a magyar válogatottal a 2020-as Eb-n kilencedik, a tavalyi világbajnokságon pedig ötödik lett. A spanyol szakember jelenleg a Benfica vezetőedzője.

A férfi válogatott legközelebb március 19-én és 20-án lép pályára, amikor is felkészülési összecsapáson találkozik a németekkel előbb Gummersbachban, majd Kasselben. A következő tétmérkőzés, egy világbajnoki selejtező április 10-én vagy 11-én lesz a Litvánia-Izrael párharc továbbjutójával.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 15:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29

További cikkek

Chema Rodríguez 22 fős keretet hirdetett
Chema Rodríguez 22 fős keretet hirdetett
Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya 22 fős keretet hirdetett a Litvánia és Georgia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre.
Chema: Talán az egyik legkiegyenlítettebb csoportba kerültünk
Chema: Talán az egyik legkiegyenlítettebb csoportba kerültünk
A januári férfi világbajnokság sorsolását követően Chema Rodriguezt, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott a szövetség (MKSZ) honlapján.
Férfi kézilabda Európa-liga: Chema csapata nyerte a döntőt
Férfi kézilabda Európa-liga: Chema csapata nyerte a döntőt
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, José María Rodríguez Vaquero által irányított házigazda Benfica nyerte a férfi kézilabda Európa-liga vasárnap esti döntőjét.
Változások a férfi kézilabda-válogatott keretében
Változások a férfi kézilabda-válogatott keretében
Több játékos is betegséggel bajlódik a férfi kézilabda-válogatott keret tagjai közül, így Chema Rodriguez szövetségi kapitány újabb játékosokat hívott be a budaörsi összetartásra.
Chema Rodríguez a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
Chema Rodríguez a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
Az eddigi másodedzőt, a spanyol José María Rodríguez Vaqerót - sportági becenevén Chemát - nevezte ki a férfiválogatott szövetségi kapitányává szombaton a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ).