2023. február 1.
//
Ignác névnap

A halálozás kivételével minden adat javult múlt héten

2022. február 21. 15:55

A 7. héten naponta átlagosan 6088 új fertőzöttet igazoltak, egy héttel korábban ez a szám 9501 volt, a csökkenés mértéke 36 százalékpont. Naponta átlagosan 95 koronavírusos beteg hunyt el, egy héttel korábban 81, a növekedés 17%. 

Az aktív fertőzöttek száma 16%-kal csökkent múlt hétfő óta (egy héttel korábban 4%). A kórházban ápoltak száma a múlt hétfőihez képest 9%-kal csökkent, ez fordulópontot jelent, az előző héten ugyanis még növekedett ez az adat. Szintén fordult a trend a lélegeztetőgépen lévők esetében is: az elmúlt hetek növekvő tendenciája megtört, az elmúlt hét napban 12%-kal csökkent azok száma, akiknek segítségre van szükségük a légzéshez. 

Az adatok azt jelzik, hogy közeledünk az ötödik hullám tetőzésének végéhez, a halálozás kivételével minden adat kedvezőbb, mint egy héttel korábban.

A beoltottak száma az elmúlt héten naponta átlagosan 904-gyel növekedett, egy héttel korábban ez a szám még 1245 volt. A harmadik dózist naponta átlagosan 3141-en vették fel, egy héttel korábban 4890-en.

Veszprém megyében az elmúlt héten naponta átlagosan 280 új fertőzöttet igazoltak, egy héttel korábban 400-at, a csökkenés mértéke 30%, megyénkben tehát valamivel lassabban javul a helyzet, mint országosan (36%). A járvány kezdete óta 69788 fő tesztje lett pozitív.

 

 

LEGFRISSEBB ADATOK

A beoltottak száma 6 389 336 fő, közülük 6 156 649 fő a második, 3 791 546 fő már harmadik oltását is felvette. 13 261 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 759 685 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 233 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 43 299 emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 526 826 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 189 560 főre csökkent. 4741 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen. 

vehir.hu

További cikkek

Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztévében csütörtökön.
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba: mától nincs szükség maszkokra, lassan helyreállnak a kórházi ellátások is. De mi a helyzet a járványügyi adatokkal?
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-t.
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és a kormány – két kivétellel – kivezeti azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.