Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Liu Shaoang: uraltam a vasárnapot

2022. február 14. 14:20 // Forrás: MTI
Uraltam a vasárnapot, tökéletes futam volt - jelentette ki Liu Shaoang az után, hogy helyi idő szerint hétfőn este ünnepélyes keretek között átvette a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 500 méteres számának aranyérmét a pekingi olimpián.

A Medal Plazában tartott ceremónián Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke adta át az érmet Liu Shaoangnak.    

"Párszor visszanéztem a futamot. Higgadt és nyugodt voltam. Uraltam a tegnapi napot, tökéletes futás volt" - fogalmazott Liu Shaoang - az első magyar összetett világbajnok -, aki a szám világbajnokaként magabiztos, érett versenyzéssel lett első az orosz Konsztantyin Ivlijev és a kanadai Steven Dubois előtt.

Az aranyérmes Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének eredményhirdetésén az olimpiai parkban a pekingi téli olimpián 2022. február 14-én. MTI/Kovács Tamás Az aranyérmes Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének eredményhirdetésén az olimpiai parkban a pekingi téli olimpián 2022. február 14-én. MTI/Kovács Tamás

A Himnusz közben könnycsepp is volt a szememben, de az az érzés, hogy olimpiai bajnok vagyok, már bennem volt, feldolgoztam, mert már a döntő reggelén éreztem, hogy olimpiai bajnok leszek. Hosszú volt a tegnap, a verseny után még sokat vártunk a doppingellenőrzésre, vacsorázni is kellett, és tudtam minden szerettemmel beszélni

- tette hozzá.    

Hangsúlyozta: biztosan zavarhatta ellenfeleit, hogy látják rajta a higgadtságot és nyugalmat.    

Schmitt Pál a férfi váltó éremceremóniájára jelentkezett be, de az, hogy ő adta át az aranyérmet Liu Shaoangnak, jelzi, sikerült elcserélnie a díjátadóját.    

A magyar short track válogatott eddig négy olimpiai érmet szerzett, és Liu Shaoang mindegyikben szerepet vállalt: négy éve Phjongcshangban a férfi váltóval lett első, Pekingben a vegyesváltóval és 1000 méteren bronzérmet nyert, vasárnap pedig - első magyar téli olimpikonként - egyéniben győzött, aranyérmes lett 500 méteren.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.