Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C

Új játékok a régi óvodáknak

2022. január 28. 16:02
Tizenegy veszprémi óvoda és bölcsőde kapott új udvari játékokat összesen 16,5 millió forint értékben az Európa Kulturális Fővárosa program keretében.

Az új játékokkal kapcsolatban péntek reggel a Bóbita óvoda udvarán Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő tartottak sajtótájékoztatót – az intézmény két rugós motorral, egy nyújtóval kombinált négyoldalú mászókával és két kétüléses laphintával lett gazdagabb. 

Az Európa Kulturális Fővárosa program akkor lehet sikeres, ha a különböző korosztályok, közösségek is úgy érzik, hogy nyertesei – fogalmazott a polgármester, rámutatva, hogy az új és felújított udvari játékoknak minden bizonnyal a gyerekek, az óvodapedagógusok és a szülők is örülnek majd. 

Ovádi Péter felelevenítette, hogy az Európa Kulturális Fővárosa és a Modern Városok programokban számos régóta várt nagy beruházás valósul meg Veszprémben, azonban éppen ilyen fontosak azok a kisebb fejlesztések is, amelyek a mikrokörnyezetünkre vannak hatással, olyan kezdeményezésekre van szükség, amelyek az itt élőket szolgálják, szerethetővé teszik a lakókörnyezetet. Egy bölcsőde, egy iskola, egy óvoda igazi közösségi tér, kapcsolódási pont a környéken élők számára. Ha a gyermekeinknek építünk valamit, azt a jövőnek építjük – hangsúlyozta a képviselő.

Az újonnan kihelyezett játékok mellett jelentős karbantartáson estek át a régebbi eszközök is, így a tavaszt szinte mindegyik óvoda és bölcsőde megújult udvari játékparkkal várhatja. Ebből a körből csak azok az intézmények maradtak ki, amelyek az elmúlt években komplett átépítésen estek át, hiszen ezeknél az udvari játékok is újak még. 

A már említett Bóbita Körzeti Óvoda mellett így a Hársfa Tagóvoda, a Csillag Úti Körzeti Óvoda, a Cholnoky Tagóvoda, a Ficánka Tagóvoda, a Ringató Körzeti Óvoda, a Kuckó Tagóvoda, a Nárcisz Tagóvoda, a Waldorf Tagóvoda, az Aprófalvi Bölcsőde és a Vackor Bölcsőde játszótereit érintette a mostani program. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Harminckét fogvatartott teljesítette a Veszprémi Szakképzési Centrum által szervezett adatrögzítői képzést a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A tanfolyam zárásaként hétfőn osztották ki a bizonyítványt a vizsgát sikeresen teljesítőknek.  tegnap 16:20 Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon kék fény Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon Veszprém vármegye útjain a rendőrök folyamatosan ellenőrzéseket tartanak a szabályszegő sofőrök kiszűrése érdekében. Munkájukat pedig sokszor a levegőből drón is segíti. Most egy videóban megmutatták, hogy hányféle szabálytalanságot sikerült lefülelniük így, amiknek meg is lett az eredménye a járművezetőkkel szemben. tegnap 15:57 Országos sikereket értek el a Deák diákjai Országos sikereket értek el a Deák diákjai A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanulói a közelmúltban kiemelkedően szerepeltek a Bendegúz nyelvészverseny és matematikaverseny országos döntőjében. tegnap 13:47 A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban Kedd délután hivatalosan is bejelentették a következő, 2024/2025-ös évad előadásait. Ismét izgalmas repertoárral készül a teátrum, de a kialakult igény miatt nagyon sok korábbi előadás is műsoron marad. Nagy-Kálózy Esztert is láthatjuk majd, csak úgy, mint Őze Áron rendezését. tegnap 22:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.