2022. május 17.
//
Paszkál névnap

Női kézilabda Eb-selejtező: Tatabányán és Santanderben játszanak a magyarok

2022. január 23. 22:47
MTI
Tatabányán és Santanderben rendezik a magyar-spanyol mérkőzéseket márciusban a női kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik, illetve negyedik fordulójában.

Az európai szövetség honlapja szerint a tatabányai mérkőzés március 2-án 18 órakor kezdődik. A hatezer férőhelyet meghaladó befogadóképességű multifunkciós csarnokot múlt szerdán adták át. Avatómérkőzését a Grundfos Tatabánya KC és a Telekom Veszprém játssza a férfi NB I-ben, február 5-én.    

A magyar női válogatott még veretlen Tatabányán: 1980-ban Lengyelországot 20-18-ra, 1998-ban Szlovéniát 34-23-ra, 2009-ben Hollandiát 27-25-re legyőzte, 2000-ben Szlovákiával 28-28-as döntetlent játszott. Mind a négy barátságos mérkőzés volt.

A magyar válogatott Tatabányán fogadja a spanyolokat - Fotó: MTI/Kovács Attila (archív)A magyar válogatott Tatabányán fogadja a spanyolokat - Fotó: MTI/Kovács Attila (archív)

A spanyol-magyar meccsnek március 5-én 20 órától Santander ad otthont, ahol a magyar női válogatott még soha nem lépett pályára.    

A selejtezőcsoportból - amelynek tagja még Szlovákia és Portugália - az első két helyezett jut ki a Szlovéniában, Montenegróban és Észak-Macedóniában sorra kerülő novemberi Európa-bajnokságra, amelyen a magyarok minden bizonnyal a szlovéniai Celjében játszhatnak a csoportkörben.

vehir.hu

További cikkek

Női kézilabda Eb: a címvédő norvégokkal is összekerültek a magyarok
Női kézilabda Eb: a címvédő norvégokkal is összekerültek a magyarok
A magyar női kézilabda-válogatott a címvédő és világbajnok Norvégiával, továbbá Horvátországgal és Svájccal került azonos csoportba a novemberi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csütörtöki sorsolásán.
A második kalapból várja a sorsolást a magyar válogatott
A második kalapból várja a sorsolást a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a novemberi, szlovén, északmacedón és montenegrói közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének csütörtöki, ljubljanai sorsolását.
A szlovákok legyőzésével csoportelső a magyar válogatott
A szlovákok legyőzésével csoportelső a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott csoportelsőként zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, miután 25-19-re legyőzte Szlovákiát a hatodik, utolsó fordulóban, Győrben.
Kijutott az Eb-re a magyar női kézilabda-válogatott
Kijutott az Eb-re a magyar női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott kijutott a novemberi Európa-bajnokságra, mivel csütörtökön 30-18-ra győzött Portugália vendégeként a selejtezősorozat ötödik fordulójában, ezzel behozhatatlanná vált az előnye a tabellán.
Csütörtök este biztossá válhat a kijutás
Csütörtök este biztossá válhat a kijutás
A magyar női kézilabda-válogatott csütörtök este a portugálok vendégeként biztosíthatja kijutását a novemberi Európa-bajnokságra.