Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az EHF elnöke sajnálja a magyarok kiesését

2022. január 19. 21:52 // Forrás: MTI
Michael Wiederer, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elnöke úgy fogalmazott, kár, hogy a magyar válogatott nem maradt versenyben a magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon.

Magyarország az egyik vezető nemzet, a férfi és a női csapatoknál is az élmezőnyhöz tartozik a világon, és nincs kétségem afelől, hogy továbbra is ott fog maradni

- nyilatkozta az M1 aktuális csatornán az osztrák sportvezető.

A magyar férfiválogatott a kontinenstorna budapesti B csoportjában csütörtökön 31-28-ra kikapott Hollandiától, vasárnap 31-30-ra legyőzte Portugáliát, majd kedden 31-30-ra alulmaradt Izlanddal szemben, így nem jutott tovább a középdöntőbe és minden idők legrosszabb Európa-bajnoki eredményét produkálva a 15. helyen végzett.

Kapcsolódó cikk
Kikapott Izlandtól és kiesett a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott tovább a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportköréből, miután 31-30-ra kikapott Izlandtól a harmadik, utolsó fordulóban, kedden a budapesti MVM Dome-ban.

Kár, hogy a magyar csapat ebben a nagyszerű környezetben nem maradt versenyben, de tudomásul kell venni, hogy más nemzetek is fejlődnek. A hollandok például nagyot léptek előre. Remélem, a magyar szurkolók a következő napokban is kijönnek majd a budapesti meccsekre

- mondta az EHF elnöke.    

Wiederer kifejtette, a mezőny 24 csapatra bővítése magával hozta, hogy a kisebb együttesek nem a selejtezőben, hanem magán a tornán találkoznak a legnagyobbakkal. Ez motiválja a kisebbeket, ami máris fejlődést eredményezett.

Fotó: MTI/Kovács TamásFotó: MTI/Kovács Tamás

Mint mondta, a magyar szurkolók nagyszerűek, ezt a klubeseményeken is bizonyítják, hiszen például Veszprémben, Szegeden és Győrben is kiváló a hangulat a nemzetközi meccseken.

A magyarok igazságos szurkolók sportetikailag, és követik magát a játékot. A szervezésben és a sportban egyaránt nagyon nagy hagyománnyal rendelkeznek. A magyar szövetség (MKSZ) nagy erőfeszítéseket tesz, a nemzeti hatóságok pedig támogatják a fejlődés érdekében.    

Wiederer a december közepén átadott 20 022 férőhelyes budapesti MVM Dome-ról elmondta, hogy nagyszerű csarnoknak tartja, amely a kézilabdás mezőnyben a két-három legnagyobb aréna közé tartozik Európában.

"Már a tervezési szakaszban is láttam, aztán láttam építés közben, majd a hivatalos megnyitó alkalmával. Fantasztikus hangulatot lehet közvetíteni ebből a csarnokból" - vélekedett.   

Az EHF elnöke kifejtette, hogy 2024 után dönteniük kell a férfi Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének jövőjéről, és addig új arénák fognak épülni.

Fontos, hogy megmozgassuk a közönséget, és legyenek jó helyszíneink. Meglátjuk, hogy idén miként vizsgázik a női BL négyes döntő az új budapesti arénában, az MKSZ-nek megvan a tudása ahhoz, hogy más világversenyeket is rendezzen. Meglátjuk 2024 után.

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Ez egy szerethető társaság Erről jut eszembe… Ez egy szerethető társaság Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára. 2024. március 19. 6:03 Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának férfi kézilabda-válogatott Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának Imre Bence szerint egy újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, hogy 12 év után ismét sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban. 2024. március 18. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.