2022. május 17.
//
Paszkál névnap

Több mint negyvenezer koronavírusos magyar halt már meg

2022. január 17. 11:01
40 ezer fölé nőtt a halálos áldozatok száma múlt héten – közben Veszprém megyében egyelőre lassabban indul be az omikron okozta ötödik hullám, mint országosan.

A második héten naponta átlagosan 7231 új fertőzöttet igazoltak, egy héttel korábban 5047-et, a növekedés mértéke 43%. Az elmúlt hét napban átlépte a negyvenezret a halálos áldozatok száma, naponta átlagosan 80 koronavírusos beteg hunyt el, egy héttel korábban  73 (+9,5%).

Az aktív fertőzöttek száma 23%-kal emelkedett (az azt megelőző héten még csak 10% volt az emelkedés mértéke), a kórházban ápoltak száma 11%-kal, a lélegeztetőgépen lévők száma 19%-kal csökkent múlt hétfő óta.

A beoltottak száma naponta átlagosan 3811-gyel nőtt (egy héttel korábban nagyságrendileg egyező, 3754 volt a növekmény), a harmadik dózist naponta átlagosan 18644-en vették fel (egy héttel korábban 15478). Csütörtökön bejelentették, hogy február közepétől a harmadik oltáshoz kötik a védettségi igazolványok érvényességét, ennek hatásait várhatóan a jövő heti elemzésben láthatjuk majd.

Veszprém megyében a múlt héten naponta átlagosan 231 új fertőzöttet igazoltak, egy héttel korábban 186-ot, a növekmény 24%, ez jóval elmarad az országos átlagtól (43%). A járvány kezdete óta 52456 fő tesztje lett pozitív.

 

LEGFRISSEBB ADATOK

A beoltottak száma 6 319 434 fő, közülük 6 059 382 fő már a második, 3 417 089 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette. Az elmúlt három napban 21 219 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 348 233 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 270 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 507 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 169 775 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 137 951 főre emelkedett. 2630 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 228-an vannak lélegeztetőgépen.

vehir.hu

További cikkek

Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztévében csütörtökön.
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba: mától nincs szükség maszkokra, lassan helyreállnak a kórházi ellátások is. De mi a helyzet a járványügyi adatokkal?
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-t.
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és a kormány – két kivétellel – kivezeti azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.