2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók

Vállalkozói fórumot tartottak a héten.

Kis-közép és nagyvállalatok vezetőinek tartott vállalkozói fórumot Ovádi Péter, Veszprém 01-es számú választókerületének országgyűlési képviselője. A négy évvel ezelőtt életre hívott fórum folyamatos lehetőséget biztosít arra, hogy a gazdaság motorjai megoszthassák egymással és a képviselővel észrevételeiket, javaslataikat. 

A kis -és középvállalatok vezetőinek megtartott személyes fórum meghívott vendége ezúttal a Széchenyi Programiroda munkatársa volt, aki tájékoztatta a vállalkozókat az aktuális pályázati lehetőségekről. Értékelésre került a 2021-es év, amelyet még mindig a koronavírus okozta viszontagságok nehezítettek, de nagyon örülök, hiszen jó évet sikerült zárni a helyi gazdasági szereplőknek, és kivétel nélkül mindenki egy lehetőségként tekint a 2022-es esztendőre- mondta Ovádi Péter.

A nagyvállalatok vezetőivel rendszerint online kerül megtartásra az egyeztetés, ez most sem volt másként. Büszke vagyok, hiszen az elmúlt években több nagyvállalat is nyert a HIPA Versenyképességet Növelő Támogatási Programján, amely garancia a fejlődésre a munkavállalóknak pedig a munkahelyeik megtartására. Jó látni, hogy a helyi gazdasági szereplők jó kapcsolatot ápolnak egymással. Úgy gondolom ez is a kulcsa annak, hogy Veszprém és térsége egy élhető gyorsan fejlődik-mondta a képviselő. 

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo svéd genetikus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az evolúciós genetika területén elért eredményeiért - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek között történt meg a csapatzászló átadás-átvétel.
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
Mind ellenzéki, mind többségi oldalról számos módosító indítványt nyújtottak be a csütörtöki közgyűlésre a parkolási rendelet tervezett változásaival kapcsolatban. Mutatjuk a végleges verziót!
'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.