Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C

Mikler úgy érzi, nagyon jól döntött két évvel ezelőtt

2022. január 5. 19:02 // Forrás: MTI
A kapus Mikler Roland úgy érzi, nagyon jó döntést hozott két évvel ezelőtt, amikor nem mondta le a szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatottban.

"Abban az élethelyzetben sokkal fontosabb volt, hogy a családommal legyek. Úgy gondoltam, otthon sokkal nagyobb szükség van rám, mint a válogatottban" - idézte fel ikergyermekei születésének időszakát az MTI-nek adott szerdai interjú során a Pick Szeged játékosa.    

Mikler végül mégis pályára lépett a 2020-as Európa-bajnokságon, remek teljesítménnyel járult hozzá a jó szerepléshez és a kilencedik hely megszerzéséhez. Egy évvel ezelőtt az ötödik helyezéssel zárult világbajnokságon ugyancsak bravúrosan védett a 216-szoros válogatott kapus, aki csapatkapitányként készül a jövő csütörtökön rajtoló magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstornára.

Már megerősödött bennem az érzés, hogy nagyon jó döntést hoztam akkor, és ezt azóta sem gondolom másképpen. Többször elmondtam, nagyon szeretek ebben a csapatban lenni, nagyon jól érzem magam, szívesen jövök ide, jó a hangulat, jó a társaság és erős együttest alkotunk.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

Mint emlékeztetett, decemberben 2024-ig meghosszabbította szerződését a klubcsapatánál, és hozzátette, addig mindenképpen a válogatott rendelkezésére áll.    

A nemzeti csapat december 16-22., majd december 27-30. között készült együtt a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában, Telkiben, ahol az Európa-bajnokság ideje alatt is tartózkodik majd. A közös munka harmadik etapja vasárnap kezdődött. Mint Mikler elmondta, a felkészülés eleje a fizikai munkáról szólt és a legritkább esetben került elő a labda.    

Most kezdünk belejönni azokba a taktikai edzésekbe, amelyek majd kiderítik, hogy állunk. Ezek alapján látják majd az edzők, mihez kell hozzányúlni. Az edzőmérkőzésen szintén körvonalazódni fog, hol tartunk, hiszen a meccseken sokkal kontúrosabban megmutatkoznak a hibák.

A magyarok csütörtökön 18 órától Fehéroroszországgal, szombaton 18 órától pedig Bahreinnel játszanak felkészülési mérkőzést Szigetszentmiklóson. A kontinenstorna B csoportjában jövő csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, jövő vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

A 37 éves kapus az edzőmeccsekről elmondta, túlságosan nem készülnek a két ellenfélből, lesz egy minimális felkészítés videóelemézés segítségével a mezőnyjátékosok és a kapusok számára is, de nem olyan, mint egy Európa-bajnoki mérkőzés előtt.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A részben hazai rendezésű kontinensviadal kapcsán Gulyás István szövetségi kapitány novemberben megjegyezte, amikor külföldön volt az aktuális torna, Eb vagy vb, a legnagyobb problémát a közösségi média jelentette, tehát ilyen szempontból mindegy, hogy Telkiben vannak az edzőtáborban, vagy Kairóban a szállodában. Ezzel kapcsolatban Mikler Roland úgy fogalmazott, ő már évek óta tudja, hogy nem kell az internetes hozzászólásokkal foglalkozni, mert semmit nem számít, mit írnak, akkor sem, ha jót írnak, és akkor sem ha rosszat.

Ennek nem szabad befolyásolnia a teljesítményt, úgyis azok az emberek fogják eldönteni, hogy pályára kerülsz-e vagy nem, akik szakmailag értenek hozzá. Én már megtanultam, nem tudom, a többiek hogy vannak vele, de nem hiszem, hogy erre házirendet vagy szabályzatot kellene hozni, mert ez mindenkinek a saját dolga.

A hazai rendezés hátránya lehet a szurkolók, barátok, ismerősök fokozottabb érdeklődése és a kéretlen jegyigénylések is. Mikler elárulta, ő is arra számít, hogy mindenki az utolsó pillanatban akarja beszerezni a belépőket, de már korábban elmondta feketén-fehéren az érintetteknek, hogy aki jegyet szeretne, időben szóljon, utána pedig hagyja békén, mert nem szeretne ezzel foglalkozni.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is Párizs 2024 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is A magyar férfi és női kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. 2024. április 29. 11:21 Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.