Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Alapozással kezdi a felkészülést a magyar válogatott

2021. december 17. 11:52 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott egy kisebb alapozással kezdi a felkészülést a januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra.

A keret tagjai csütörtökön találkoztak Telkiben, majd részt vettek az új Budapesti Kézilabda Aréna teszteseményén. A felkészülés első szakasza jövő szerdáig tart.

Kapcsolódó cikk
Átadták a Budapesti Kézilabda Arénát
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyar építőipar a "szebbik arcát mutatta" a csütörtökön átadott Budapesti Kézilabda Aréna felépítésével, amely kiváló színvonalon, határidőre készült el.

Egy kisebb alapozással kezdünk, van benne futás, konditermi edzés, erőnlétfejlesztés, gyorsítás, és egy-két labdás edzés. Karácsonyra is kapunk házi feladatot, egyik nap kondiznunk kell, a másikon futnunk, szóval nem lesz teljes pihenőnapunk, ami nem is baj

- mondta az MTI-nek Bodó Richárd.

A Pick Szeged balátlövője hozzátette, január elején lesz két edzőmérkőzésük, melyeken gyakorlathatnak bizonyos elemeket, bár várhatóan némileg fáradtak lesznek fizikálisan és fejben is. A magyarok január 6-án 18 órától Fehéroroszországgal, 8-án 18 órától pedig Bahreinnel játszanak felkészülési meccset. Mindkét találkozóra Tatabányán kerül sor, amennyiben addigra elkészül a város új csarnoka.

A férfi kézilabda-válogatott tagjai az All-Star gálamérkőzésen, az újonnan átadott Budapesti Kézilabda Arénában 2021. december 16-án. MTI/Szigetváry ZsolA férfi kézilabda-válogatott tagjai az All-Star gálamérkőzésen, az újonnan átadott Budapesti Kézilabda Arénában 2021. december 16-án. MTI/Szigetváry Zsol

Bodó elmondta, lesz másfél szabadnapjuk a kontinenstorna rajtja előtt (9-10-én), amikor hazamehetnek a családjukhoz feltöltődni, pihenni, és úgy kell visszaérkezniük, hogy az előttük álló körülbelül két és fél hetet kőkeményen megnyomják és koncentráltan csinálják végig.

A 73-szoros válogatott átlövő azt reméli, hogy az új fővárosi arénában telt ház előtt játszhatják majd a mérkőzéseiket, mert "az brutálisan nyomasztó lehet" az ellenfeleknek.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság B csoportjában január 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

Nagyon várom a januárt - ott már szinte kizárólag a taktikán lesz a hangsúly -, hogy készüljünk a hollandok elleni első meccsre, és kezdődjön már a nyitómeccs. Nyilván sok időnk van még, de szerintem mindenkiben van egy kis drukk, egy kis izgatottság.    

A 2019 nyarán kinevezett Gulyás István szövetségi kapitány és szakmai stábja irányításával a tavalyi Európa-bajnokságon kilencedik, az idei világbajnokságon ötödik lett a csapat. Bodó úgy fogalmazott, remélhetőleg mindenkit elkerülnek a sérülések, és nagyon bízik benne, hogy ezúttal is fokozatosan előrelépnek majd.

Már egy ideje együtt játszunk, és bár sok mindent elölről kell kezdenünk, de nem a nulláról. Ha élvezni tudjuk az egész Európa-bajnokságot, és nem nyomásként fogjuk megélni, hanem egy plusz feladatnak, plusz lehetőségnek, akkor nagyon jó eredményt tudunk elérni.

Hozzáfűzte, nagyon nagy lesz a terhelés, ezért mindenkinek játszania kell, mindenkinek hozzá kell tennie a magáét a csapat teljesítményéhez.

A Pick Szeged játékosai - Bodón kívül Mikler Roland, Bánhidi Bence és Rosta Miklós - jó formában és jó hangulatban érkeztek a válogatott edzőtáborába, hiszen klubcsapatuk a bajnokságban veretlenül listavezető, Bajnokok Ligája-csoportjában pedig a harmadik helyen áll. Mint a balátlövő elmondta, egy-két meccsük nem a papírforma szerint sikerült ősszel, de hoztak néhány olyan mérkőzést, amely után a másik csapat mondhatta ugyanezt, tehát összességében szerinte "több mint elfogadható" teljesítményt nyújtottak.

Kapcsolódó cikk
Öt veszprémi készülhet a kézi Eb-re
Gulyás István szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi kézilabda-válogatott 21 fős keretét a január 13-30. között sorra kerülő hazai Európa-bajnokságra és az azt megelőző felkészülésre. A Fejér-B.Á.L. Veszprémből egy, a Telekom Veszprémből négy játékos található a névsorban.

A 24 csapatos Európa-bajnokságon január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új népligeti aréna az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.

vehir.hu
további cikkek
Férfi kézilabda olimpiai selejtező: két visszatérő a magyar keretben férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda olimpiai selejtező: két visszatérő a magyar keretben Mikler Roland és Rodríguez Álvarez Pedro visszatért a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe a március 14-17-én Tatabányán sorra kerülő olimpiai selejtezőtorna előtt. 2024. február 27. 14:37 Kézilabda olimpiai selejtezők: elkészült az órarend Párizs 2024 Kézilabda olimpiai selejtezők: elkészült az órarend A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elkészítette a márciusi férfi, illetve az áprilisi női olimpiai selejtező órarendjét. 2024. február 21. 12:53 Ilyés Ferenc: nagy, de édes teher az olimpiai kvalifikációs tornák megszervezése kézilabda Ilyés Ferenc: nagy, de édes teher az olimpiai kvalifikációs tornák megszervezése Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke abban bízik, hogy az olimpiai selejtezőn a férfi és a női válogatott is telt ház előtt játszhat majd Tatabányán és Debrecenben, egyúttal azt ígérte, az MKSZ igyekszik minden támogatást megadni ahhoz, hogy a két együttes sikeresen szerepeljen és kiharcolja a párizsi részvételt. 2024. február 6. 20:59 Tatabányán játszhatnak kéziseink az olimpiai részvételért férfi kézilabda-válogatott Tatabányán játszhatnak kéziseink az olimpiai részvételért A magyar férfi kézilabda-válogatott Tatabányán játssza mérkőzéseit a párizsi olimpia márciusi selejtezőtornáján. 2024. február 2. 17:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.