2022. május 17.
//
Paszkál névnap

Pálinger szerint kevés a tapasztalt húzóember a válogatottban

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke szerint kevés a tapasztalt húzóember a spanyolországi világbajnokságon tizedik helyezett női válogatottban.

A korábbi világklasszis kapus kedden az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott, csalódottak amiatt, mert a célként és elvárásként megfogalmazott negyeddöntőbe jutás nem sikerült, de a csapat számára hasznos volt a világbajnokság, a játékosok sokat tanultak.    

Hozzátette, még mindig nagyon fiatal a keret, amelynek továbbra is idő kell. Tudja, hogy ezt régóta mondják a szövetség részéről, elfogadják ezt a kritikát, de kevés olyan 30-32 éves játékos van, aki "húzni tudja az igát".

A magyarok Szlovákiát 35-29-re, Csehországot 32-29-re legyőzték, Németországtól 25-24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal. A középdöntőben 30-19-re kikaptak Dániától, majd Kongó ellen 30-22-re, a Koreai Köztársaság ellen pedig 35-28-ra nyertek, így nem jutottak be a negyeddöntőbe, és a tizedik helyen végeztek.

Vlagyimir Golovin, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának második fordulójában Csehország ellen játszott mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 4-én. Magyarország-Csehország 32-29. MTI/Illyés Tibor Vlagyimir Golovin, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának második fordulójában Csehország ellen játszott mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 4-én. Magyarország-Csehország 32-29. MTI/Illyés Tibor

Pálinger emlékeztetett, amikor a legjobb nyolc közé kerülést tűzték ki célként, még nem terveztek a hiányzókkal: Tomori Zsuzsanna lemondta a vb-szereplést, Schatzl Nadine koronavírusos megbetegedése miatt nem léphetett pályára, Klujber Katrin combja pedig a Németország elleni kulcsfontosságú találkozó elején megsérült.    

Az alelnök úgy látta, a németek elleni meccset meg lehetett volna nyerni, de Klujber kiválásával szűkösek lettek a variációs lehetőségek, ráadásul Szöllősi-Zácsik Szandra sem bírt sokat.

"Fájó, hogy a lányok csalódottak, de a jövőre nézve pozitív, hogy érzik, ennél több van bennük" - nyilatkozta.

Pálinger szerint a fiataloknak minél több nemzetközi találkozót kell játszaniuk, hogy az olyan meccseket, mint a németek elleni, meg tudja nyerni a csapat.    

A válogatottban Vámos Petra nyújtotta a legjobb, legkiegyensúlyozottabb teljesítményt Spanyolországban. Az alelnök szerint a Debrecen irányítójában még ennél is több van, a teljesítménye önmagáért beszél, jó példa lehet a fiatalok számára az ő személye. Hozzáfűzte, nagyon jó lenne, ha Vámos mellett a rutinos Kovacsics Anikóra is lehetne számítani az irányítóposzton, de a Ferencváros játékosa súlyos vállsérülés után gyógyul.

A korábbi kiváló kapus szerint Márton Gréta is jól teljesített a világbajnokságon. A balszélsőről elmondta, évek óta bizonyítja, hogy megbízható a sorsdöntő helyzetekben, látszik rajta, hogy a Ferencvárossal évek óta nemzetközi meccseket játszik.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kapcsán Pálinger emlékeztetett, hogy távozott az MTK vezetőedzői posztjáról, és a jövőben már főállású kapitányként dolgozik.

vehir.hu

További cikkek

Női kézilabda Eb: a címvédő norvégokkal is összekerültek a magyarok
Női kézilabda Eb: a címvédő norvégokkal is összekerültek a magyarok
A magyar női kézilabda-válogatott a címvédő és világbajnok Norvégiával, továbbá Horvátországgal és Svájccal került azonos csoportba a novemberi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csütörtöki sorsolásán.
A második kalapból várja a sorsolást a magyar válogatott
A második kalapból várja a sorsolást a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a novemberi, szlovén, északmacedón és montenegrói közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének csütörtöki, ljubljanai sorsolását.
A szlovákok legyőzésével csoportelső a magyar válogatott
A szlovákok legyőzésével csoportelső a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott csoportelsőként zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, miután 25-19-re legyőzte Szlovákiát a hatodik, utolsó fordulóban, Győrben.
Kijutott az Eb-re a magyar női kézilabda-válogatott
Kijutott az Eb-re a magyar női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott kijutott a novemberi Európa-bajnokságra, mivel csütörtökön 30-18-ra győzött Portugália vendégeként a selejtezősorozat ötödik fordulójában, ezzel behozhatatlanná vált az előnye a tabellán.
Csütörtök este biztossá válhat a kijutás
Csütörtök este biztossá válhat a kijutás
A magyar női kézilabda-válogatott csütörtök este a portugálok vendégeként biztosíthatja kijutását a novemberi Európa-bajnokságra.