2023. január 28.
//
Károly, névnap

Hátrányos helyzetű családoknak, gyerekeknek, állatoknak gyűjtenek

2021. december 7. 9:19
Második alkalommal rendez jótékonysági akciót Veszprémben a Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület.

Két faházat helyeznek ki a Cholnoky iskola elé, itt várják  a családok és gyerekek részére szánt tárgyi adományokat, például jó állapotban lévő ruhákat, játékokat, társasjátékot, könyveket, pelenkákat és tartós élelmiszert, valamint az állatok számára beérkező felajánlásokat.

"Mivel közös ügyünk az állatvédelem, a Vackoló Állatmenhely javára gyűjtünk állateledelt, konzerveket, friss almot és kutya-macska játékokat a felajánlóktól" – írják a szervezők közleményükben.

A faházaknál december 11. és 19. között 15 órától 17 óráig van lehetőség az adományok leadására, amiket az önkéntesek a biztonsági intézkedések betartása mellett vesznek át, majd lefertőtlenítik a csomagot és elraktározzák.

Illusztráció: Joel Muniz on Unsplash Illusztráció: Joel Muniz on Unsplash

Arra kérik az adakozókat, hogy az adományokat becsomagolva hozzák magukkal, hogy a tartalmához ne kelljen hozzáérni, illetve írják rá a dobozra, hogy mit tartalmaz a csomag, valamint ha csak gyermek részére ajánlják, hogy fiú vagy lány részére, életkor megjelölésével - mindezt a könnyebb szétosztás érdekében. Amennyiben a megjelölt időszakban nem tudják tárgyi felajánlásukat megtenni, de szeretnének adakozni, az alábbi telefonszámon érdeklődhetnek: 06 30 501 5314. 

A szervezők ezzel együtt azt kérik, aki teheti, pénzzel is támogasson két szervezetet: a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványt (számlaszám: 11600006-00000000-85280872) és a Vackoló Közhasznú Állatvédő Egyesületet (számlaszám: 10404041-00019188-00000009). A járványhelyzet miatt, az idén nincs lehetőség készpénzes támogatásra, viszont aki anyagilag támogatná a két szervezetet, az megteheti banki átutalással, a fent megadott számlaszámra és az alábbi közleménnyel: Adománygyűjtés 

A szervezők ígérete szerint a beérkezett adományokat még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló gyermekeknek és az állatmenhelynek.

A jótékonysági akció megvalósításában közreműködők:

  • Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő
  • Weapon Group Kft.
  • Partner Medical
  • Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület 
  • Fidelitas Veszprém
  • Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány
  • Veszprémi Futsal Club
  • F&F Building Kft.
vehir.hu

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.