2023. június 7.
//
Róbert névnap

Hátrányos helyzetű családoknak, gyerekeknek, állatoknak gyűjtenek

2021. december 7. 9:19
Második alkalommal rendez jótékonysági akciót Veszprémben a Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület.

Két faházat helyeznek ki a Cholnoky iskola elé, itt várják  a családok és gyerekek részére szánt tárgyi adományokat, például jó állapotban lévő ruhákat, játékokat, társasjátékot, könyveket, pelenkákat és tartós élelmiszert, valamint az állatok számára beérkező felajánlásokat.

"Mivel közös ügyünk az állatvédelem, a Vackoló Állatmenhely javára gyűjtünk állateledelt, konzerveket, friss almot és kutya-macska játékokat a felajánlóktól" – írják a szervezők közleményükben.

A faházaknál december 11. és 19. között 15 órától 17 óráig van lehetőség az adományok leadására, amiket az önkéntesek a biztonsági intézkedések betartása mellett vesznek át, majd lefertőtlenítik a csomagot és elraktározzák.

Illusztráció: Joel Muniz on Unsplash Illusztráció: Joel Muniz on Unsplash

Arra kérik az adakozókat, hogy az adományokat becsomagolva hozzák magukkal, hogy a tartalmához ne kelljen hozzáérni, illetve írják rá a dobozra, hogy mit tartalmaz a csomag, valamint ha csak gyermek részére ajánlják, hogy fiú vagy lány részére, életkor megjelölésével - mindezt a könnyebb szétosztás érdekében. Amennyiben a megjelölt időszakban nem tudják tárgyi felajánlásukat megtenni, de szeretnének adakozni, az alábbi telefonszámon érdeklődhetnek: 06 30 501 5314. 

A szervezők ezzel együtt azt kérik, aki teheti, pénzzel is támogasson két szervezetet: a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványt (számlaszám: 11600006-00000000-85280872) és a Vackoló Közhasznú Állatvédő Egyesületet (számlaszám: 10404041-00019188-00000009). A járványhelyzet miatt, az idén nincs lehetőség készpénzes támogatásra, viszont aki anyagilag támogatná a két szervezetet, az megteheti banki átutalással, a fent megadott számlaszámra és az alábbi közleménnyel: Adománygyűjtés 

A szervezők ígérete szerint a beérkezett adományokat még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló gyermekeknek és az állatmenhelynek.

A jótékonysági akció megvalósításában közreműködők:

  • Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő
  • Weapon Group Kft.
  • Partner Medical
  • Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület 
  • Fidelitas Veszprém
  • Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány
  • Veszprémi Futsal Club
  • F&F Building Kft.
vehir.hu

További cikkek

Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Idén is átadták a Ranolder-díjakat Veszprémben, amivel rendszerint a város pedagógusait tüntetik ki minden évben. Az ünnepségen Porga Gyula polgármester a pedagógus társadalom jelenlegi helyzetéről is kendőzetlenül beszélt, megtartva az ünnepség méltóságát és a tanárok iránti tiszteletet.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
A Lovassy László Gimnázium közössége nyitottsággal, barátsággal vár minden jelenlegi és volt lovassyst, vetésist, dlsb-st, szülőket, érdeklődőket a családbarát művészeti piknikükre.
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
A magyarországi lakosság is érzékelte a kedd este Romániában, Arad közelében bekövetkezett földrengést - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel.
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Idén van a harmincadik évfordulója annak, hogy a német Continental autóipari vállalat megalapította veszprémi gyárát. Az évtizedek alatt a cég együtt változott az ipari trendekkel, de valahogy mindig sikerült elérni azt, hogy ne térjenek le a fejlődő pályáról. Kedden délelőtt a cég születésnapi ünnepségén erről is beszéltek a hazai és németországi vezetők, valamint elhangzott, hogy mi a szerepe a Continentalnak abban, hogy Veszprémnek a sport- és kukturális élete is folyamatosan fejlődik.
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Talán egy jó hecc, talán az ostobaság, vagy szándékos félrevezetés állt amögött, amikor a napokban végigsöpört a veszprémi internetes fórumokon a város legújabb játszóterének képe, ahol finoman szólva egy csúszda megszentségtelenített egy mászókát. Spoiler: úgy kamu az egész, ahogy van, már ami a veszprémi vonatkozását illeti. A csúszda tényleg létezett valahol.