Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
4°C
2024. március 19. József
Veszprém
4°C

Egygólos magyar vereség a németek ellen

2021. december 6. 22:01 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott 25-24-re kikapott Németországtól a spanyolországi világbajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában, hétfőn Llíriában, így két pontot visz magával a középdöntőbe.

A magyarok Szlovákiát csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re győzték le, így az E csoport második helyén végeztek. A középdöntőben szerdán Dánia, pénteken Kongó, vasárnap pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük, a negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, E csoport:
Németország-Magyarország 25-24 (14-9)
Llíria, v.: Álvarez, Bustamante (spanyolok)
Magyarország: Bíró - Márton 4, Vámos 4, Háfra 3, Bordás 1, Planéta 1, Lukács 5, cserék: Klujber 2, Albek, Szöllősi-Zácsik 4, Kovács A., Szabó L., Tóth E., Szikora, Fodor, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
lövések/gólok: 47/25, illetve 37/24
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 5/3
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Vámos Petra (j) és a német Emily Bölk a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 6-án. MTI/Illyés TiborVámos Petra (j) és a német Emily Bölk a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 6-án. MTI/Illyés Tibor

A 18 fős magyar keretből ezúttal Kácsor Gréta és Szemerey Zsófia maradt ki.

A kemény német védekezés és a kihagyott helyzetek miatt több mint hat és fél percet kellett várni az első magyar gólra. Az előző mérkőzéshez képest ismét javult a védekezés, de az ellenfél több szerencsés gólt is szerzett. A támadójáték továbbra is döcögött, ezért Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány cserékkel, valamint időkéréssel próbálkozott (6-3), és sikerrel járt, mert csapata három perc alatt fordított 8-7-re. Mint később kiderült, ez volt az egyetlen alkalom, amikor előnyben volt.    

A rövid jó periódus után megint hullámvölgy következett támadásban, az első félidő utolsó tíz percében egyetlen magyar gól sem született. Németország ismét előnybe került, majd Bíró Blanka bravúros védéseinek köszönhetően egy ideig nem nőtt tovább a különbség, de a szünetben már 14-9 volt az állás.    

Sok volt a labdaeladás, ebből pedig gyors ellenakciókat vezettek a németek. A középen tömörülő német védelem miatt az átlövések nem voltak hatékonyak, a beálló megjátszása nem működött, ugyanakkor a szélsőjátékot sem erőltette a magyar együttes. Klujber Katrin egy kisebb lábsérülés miatt a folytatásban már csak a büntetőlövésekre állt be.    

A második felvonást lendületesebb támadásokkal és sorozatban három góllal nyitották a magyarok, majd néhány perccel később újabb hárommal folytatták, így 16-16-nál az ellenfél időt kért. Ekkor már a szélsőket is foglalkoztatták a magyarok, ezért a német védelemnek nehezebb dolga volt. Többször volt döntetlen az állás, de az utolsó bő tíz percben újra tanácstalanság látszott a támadásokon, ezt kihasználva Németország ismét ellépett és izgalmas végjátékban megnyerte a meccset, így a maximális négy pontot viszi magával a középdöntőbe. A magyarok 21 labdaeladással nehezítették meg saját dolgukat.    

A németek legeredményesebb játékosa Julia Maidhof és Meike Schmelzer volt öt-öt góllal, a Ferencváros átlövői közül Emily Bölk három, Alicia Stolle egy alkalommal talált be. A mezőny legjobbjának a kapus Bíró Blankát választották, aki 37 százalékos hatékonysággal védett.    

A két csapat 32. egymás elleni mérkőzésén 19 magyar siker és két döntetlen mellett 11 alkalommal nyertek a németek.

"A technikai hibák és a labdaeladás volt a döntő faktor, 21 labdát adtunk el, ez rengeteg. Eddig is tudtuk, hogy minden eladott labda öngól, ez ma bizonyosodott is" - értékelt Golovin Vlagyimir. Hozzátette, sok dolgot sikerült megvalósítaniuk abból, amit megbeszéltek, de a hibák miatt ez sem volt elegendő, és csapatának még szerencséje sem volt.

"Sajnos nem sikerült kiszolgálni lelkes közönségünket, de dolgozunk a hibáinkon. Én büszke vagyok erre a válogatottra" - mondta a kapitány.

Korábban:
Csehország-Szlovákia 24-23 (15-14)

A csoport végeredménye: 1. Németország 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Csehország 2, 4. Szlovákia 0

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.