Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közösen karácsonyoztak a mérnökök

2021. december 7. 14:03
A Pannon Egyetem látta vendégül a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara karácsonyi rendezvényét hétfőn.

A rendezvényen Brányi Mária alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Rámutatott: a veszprémi mérnökök jelen vannak az életünkben, bárhová nézünk, olyan mérnöki teljesítményekkel találkozhatunk, amikre büszkék lehetünk. Nincs olyan területe az életnek, ahol ne lenne hasznosak a mérnöki ismeretek. Az alpolgármester azt kívánta a mérnököknek, hogy a járvány ellenére megmaradjon az alkotókedvük és szép, tartalmas jövőt tudjanak építeni. 

Brányi MáriaBrányi Mária

Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke a kamara életében történt változásokról számolt be: nagy többséggel új alapszabályt fogadtak el, ami demokratikusabb a korábbinál. Arra kérte a megjelenteket, hogy az ezzel kapcsolatos viták a demokrácia elemeként tekintsenek. 

Zalavári IstvánZalavári István

Zalavári István, a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara elnöke felelevenítette, hogy a megyei kamara idén 25 éves megyei kamara. 1996-ban született meg a törvény, ami a köztestületek közé sorolta a kamarát, melynek tagsága nagyját az akkori 35-50 korosztály alkotta, akik azóta nyugdíjas korúvá váltak, eljött a generációváltás ideje. Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy meg kell újítani a szervezetet és működést. Mint mondta, három célt tűztek ki maguk elé: a szolgáltató jellegű működés fejlesztését, a mérnökök társadalmi elismertségének növelését és a fiatalok bevonását. 

A találkozón díjakat is átadtak. Az év mérnökének dr. Kárpáti Árpádot, a Pannon Egyetem környezetmérnöki intézetének oktatóját választották. A Csomay Kálmán Építőipari Nívódíjat a devecseri Makovecz Imre lakóparknak és a vörösberényi Magtárnak ítélték oda.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.