2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai partnere nyitott irodát Veszprémben

2021. november 24. 11:52
A munkaerő-közvetítéssel foglalkozó WHC Csoport 30 éves tapasztalattal rendelkezik a HR piacon.

Veszprém belvárosában nyitott irodát a 100% magyar tulajdonban lévő WHC Személyzeti Szolgáltató Kft. A vállalkozás 2020-ban kötött stratégiai megállapodást az Innovációs és Technológiai Minisztériummal többek közt azzal a céllal, hogy az aktív korúak foglalkoztatási szintjét 80%-ra emeljék.

Hegedűs Barbara alpolgármester az iroda szerdai megnyitóján úgy fogalmazott, a vállalkozás Veszprémbe való települése remélhetőleg enyhíteni tud az évek óta tapasztalható városi munkaerőhiányon, és segíteni tud annak kezelésében.

Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője és Hegedűs Barbara alpolgármester.Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője és Hegedűs Barbara alpolgármester.

Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője kiemelte, az ITM-mel való megállapodásban vállalták, hogy a magyar piac fejlődéséért dolgoznak, és korszerű toborzási rendszerek segítségével hozzájárulnak a helyi munkaerőpiac fejlődéséhez. – Hosszútávon szeretnénk Veszprém hasznára lenni- mondta. A megnyitón Ferenczy Gábor, az önkormányzati tulajdonban lévő Pro-Veszprém Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte, a cég szívesen működik együtt a WHC Csoporttal annak érdekében, hogy javítsák a város foglalkoztatási mutatóit.

Ge. Á.

További cikkek

Vége a korlátozásoknak, újra munkaerőhiány van
Vége a korlátozásoknak, újra munkaerőhiány van
Az elmúlt időszakban a világjárvány átalakította a munkaerőpiacot, nyár elejére azonban visszarendeződött a pandémia előtti évhez hasonló állapotra: ismét munkaerőhiány mutatkozik, csakúgy, mint 2019-ben.
Ne hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okmányok cseréjét!
Ne hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okmányok cseréjét!
A járványhelyzet és a foglalkoztatás állapotáról, valamint a kormányhivatal esedékes feladatairól számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Takács Szabolcs kormánymegbízott.
A legnagyobb siker a közös gondolkodás kialakítása
A legnagyobb siker a közös gondolkodás kialakítása
Bár a munkaerőpiaci helyzet még nem teljesen megoldott, a gazdasági szereplőknek továbbra is nagy szükségük van szakképzett munkavállalókra, mégis sikeres volt a 2016-ban indított Foglalkoztatási Paktum: a partnereknek sikerült közös gondolkodást kialakítaniuk, amely Porga Gyula polgármester szerint a kezdeményezés legfontosabb eredménye.
Van még lehetőség a Foglalkoztatási Paktum együttműködéseiben
Van még lehetőség a Foglalkoztatási Paktum együttműködéseiben
Mintegy 700 fő bevonásával sikeresen zárult a Foglalkoztatási Együttműködés a Veszprémi Járásban című projekt, Ferenczy Gábor szerint azonban érdemes lenne a folytatáson is elgondolkodni, hiszen a kialakult kapcsolatok jó alapul szolgálhatnak a jövő problémás kérdéseinek megoldásában. A Paktumban konzorciumi partnerként résztvevő Pro Veszprém Nonprofit Kft. ügyvezetőjével a munkaerőhiány sikeres menedzseléséről beszélgettünk.
Álláskeresők segítésére jött létre a Paktum Iroda
Álláskeresők segítésére jött létre a Paktum Iroda
A Paktum Iroda elsődleges feladata a munkavállalók segítése. Meg kell teremteni a megfelelő körülményeket a tanácsot kérő kliensek fogadására. Erről, valamint a négy és fél éves munkájukról, eredményeikről beszélt Benedek Anna a Paktum Iroda vezetője a Veszprém TV közéleti műsorában.