Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C

Szombattól kötelező beltérben a maszk

2021. november 18. 15:27
Kötelező maszkhasználatot, a nagyrendezvények látogatásának korlátozását és az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik dózisát jelentették be csütörtökön.

A matematikusok előrejelzései szerint a járvány negyedik hulláma november végén - december elején tetőzhet – közölte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elmondta: érdemi védettséget csak az oltás jelent, azonban az országokban sikerült megfékezni a vírus terjedését, ahol a második oltást harmadik is követte. Ezért a kormány mindenkinek javasolja ennek felvételét. A miniszter kijelentette: ha mindenki beoltatja magát, ez lehet a járvány utolsó hulláma. 

Szombattól kötelezővé teszik a maszkhasználatot minden közösségileg használt beltérben (üzletek mozik, színházak, szolgáltatók, ügyfélszolgálatok), csak védettségi igazolvánnyal látogathatók az 500 főnél nagyobb rendezvények, és az egészségügyben a harmadik oltást is kötelezővé teszik.  

A miniszter emlékeztetett: jövő héten rendkívüli oltási akciót szerveznek, az oltópontok előjegyzés nélkül is várják a jelentkezőket. 

vehir.hu
további cikkek
A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. 2024. július 13. 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.