Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

Szombattól kötelező beltérben a maszk

2021. november 18. 15:27
Kötelező maszkhasználatot, a nagyrendezvények látogatásának korlátozását és az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik dózisát jelentették be csütörtökön.

A matematikusok előrejelzései szerint a járvány negyedik hulláma november végén - december elején tetőzhet – közölte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elmondta: érdemi védettséget csak az oltás jelent, azonban az országokban sikerült megfékezni a vírus terjedését, ahol a második oltást harmadik is követte. Ezért a kormány mindenkinek javasolja ennek felvételét. A miniszter kijelentette: ha mindenki beoltatja magát, ez lehet a járvány utolsó hulláma. 

Szombattól kötelezővé teszik a maszkhasználatot minden közösségileg használt beltérben (üzletek mozik, színházak, szolgáltatók, ügyfélszolgálatok), csak védettségi igazolvánnyal látogathatók az 500 főnél nagyobb rendezvények, és az egészségügyben a harmadik oltást is kötelezővé teszik.  

A miniszter emlékeztetett: jövő héten rendkívüli oltási akciót szerveznek, az oltópontok előjegyzés nélkül is várják a jelentkezőket. 

vehir.hu
további cikkek
Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. ma 11:19 Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok - ismertette a múlt héten végzett felmérésének eredményét hétfőn az Agroinform.hu. ma 9:43 Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.