2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap

Főpróba érettségi előtt

2010. március 29. 17:06
Több mint háromszáz középiskolás részvételével kezdődött meg Országos Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenye Veszprémben.

Az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium és a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola a házigazdája idén annak a magas színvonalú versenynek, mely során tizennyolc szakmai tárgyból mérik össze tudásukat az érettségi előtt álló fiatalok: vegyészet, informatika és építészet is szerepel a szakmai tantárgyak között.

Hétfőn az Ipari gimnáziumban tartott ünnepélyes megnyitón, Irányi László igazgató köszöntötte a több megyéből is érkező tanulókat, és felkészítő tanárokat. Kiemelte, büszke a 60 éves intézmény színvonalas oktatására, majd Porga Gyula alpolgármester kívánt jó versenyzést mindenkinek. Örömét fejezte ki, hogy Veszprém ismét házigazdája lehet egy ilyen rangos eseménynek.

A verseny szabályzat részleteiről dr. Závodny László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet képviselője mondott pár szót, kitért a verseny anonim jellegének fontosságára – mindenki kódot kap, ezzel védve a verseny tisztaságát is.

– Nyugodt, kiegyensúlyozott és tisztességes verseny szeretnék kérni mindenkitől. Egy lehetőség, egy főpróba ez mindeninek így érettségi előtt – fogalmazott Závodny.

Kedden, a szóbeli után számos program, köztük városnézés és esti rendezvény színesíti a háromnapos rendezvényt.

A verseny során a kiemelkedő teljesítményt elérő diákok, középfokú illetve emelt szintű jeles érdemjeggyel válthatják ki az érettségit.

Szausev Xénia

További cikkek

Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Mától újra lehet szabadtéri rendezvényeket tartani – a védőtávolság megtartására azonban szigorú előírások vonatkoznak.
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
A Trianon századik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezések június 3-7. között szigorú szabályok mellett megtarthatók - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Szerdán összesen három képviselő, köztük a veszprémi Varga-Damm Andrea is kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából.
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Paradicsomot és uborkát termeszteni a kiskertben, kovászt érlelni és élvezni a vidék békéjét, egyszerűbben, de biztonságban élni. A karantén időszak és a kifosztott üzletek zűrzavarában többekben felmerült, milyen lenne egy kicsit visszatérni az öngondoskodó falusi életmódhoz. De vajon tényleg tudjuk, mit jelent a gyakorlatban az önfenntartó életmód?
2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap