Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
14°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
14°C

Új autót kapott a bándi polgárőrség

2021. október 29. 17:16
Az új járművel költséghatékonyabban tudja ellátni feladatait a civil szervezet.

Az autót a szervezet a Magyar Falu Program pályázatán keresztül, ötmillió forintos állami támogatás segítségével tudta megvásárolni, amelynek üzembe helyezési és biztosítási költségeihez további kétmillió forint önrészt adtak hozzá korábbi járművük beszámításával. Hajdár József, a Bándi Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, korábbi, dízeles autójuk meglehetősen sok költséget emésztett fel, az új, lágy hibrid meghajtású gépkocsival viszont hatékonyabban fogják tudni ellátni feladataikat.

Az 1997 óta létező szervezet 31 tagja Bánd mellett Márkón is végez polgárőri tevékenységet, emellett rendszeresen kisegítik a herendieket is, biztosítják a település és a helyi német nemzetiségi önkormányzat rendezvényeit, valamint időnként a márkói és hárskúti futball meccseket is. Emellett az egyesület a koronavírus-járvány ideje alatt az oltásra jogosult időseket is szállította a háziorvosi rendelőbe, valamint annak napi ózongenerátoros fertőtlenítésében is segítettek.

Mezei Józseg, a Veszprém Megyei Polgárőrség elnöke, Ovádi Péter parlamenti képviselő, Steigervald Zsolt, Bánd polgármestere és Hajdár József, a Bándi Polgárőr Egyesület elnöke az új autóvalMezei Józseg, a Veszprém Megyei Polgárőrség elnöke, Ovádi Péter parlamenti képviselő, Steigervald Zsolt, Bánd polgármestere és Hajdár József, a Bándi Polgárőr Egyesület elnöke az új autóval

A Magyar Falu Program pályázatára egyébként Ovádi Péter országgyűlési képviselő biztatására jelentkeztek, aki úgy fogalmazott, ha egy település élhetőségére tekintünk, elsőként mindig a közbiztonság jut eszünkbe, amelynek egyik fő pillérét a polgárőrség megléte adhatja. Bánd pedig nemcsak erős közösséggel rendelkezik, de élhetőségben is elöl jár, hiszen a településen évek óta nem volt példa betörésre. A képviselő szerint örömteli, hogy a Magyar Falu Program hozzá tud járulni ahhoz, hogy ez így is maradjon: mivel a kistelepülési önkormányzatok általában kisebb keretből gazdálkodnak, nehezebben tudják a költségvetésükből a civil szerveteket is támogatni, az állami programnak köszönhetően viszont az olyan szervezeteknek is van lehetősége fejlődni, mint a fontos feladatot ellátó polgárőrség.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? közélet Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? Szombat délelőtt a vármegyei Csolnoky Ferenc kórház bejárata előtt „Haldokló egészségügy - a Csolnoky Ferenc Kórház gazdátlan” címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Varga-Damm Andrea képviselőjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.   tegnap 17:11 Kétéves lett a veszprémi Hufbau közélet Kétéves lett a veszprémi Hufbau A Hufbau egy teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozás, amely franchise-ként, hálózatban működik az ország több területén. Veszprémben családi vállalkozás üzemelteti immár második éve. tegnap 16:07 Elképesztő hangulatban telt az első veszprémi nyugdíjas majális közélet Elképesztő hangulatban telt az első veszprémi nyugdíjas majális Első alkalommal szervezték meg a nyugdíjas majálist Veszprémben, amely óriási érdeklődéssel és fantasztikus hangulatban telt szombat délután a Március 15.-i sportcsarnokban.   tegnap 13:19 A család az első - Gyereket a magasba! közélet A család az első - Gyereket a magasba! Idén is megszervezték azt az eseményt, melynek ötlete Böjte Csabától, ferences rendi szerzetestől származik. A Gyereket a magasba! program nem jelent más, minthogy egyszerre, az ország több pontján emeljük magasra a gyermekeinket, ezzel megmutatva, hogy kiállunk a hagyományos családi értékek és a gyermekvállalás fontossága mellett.   2024. május 4. 18:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.