Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben mutatta be klipjét a Hősök

2021. október 28. 14:38
A Papírkutya kultúrbisztró adott otthont a Hősök klipbemutatójának szerda délután. A Veszprém kultikus helyein leforgatott klip a királynék városának valódi otthon hangulatát adja át.

A Tárt karok című új sláger klipjének látványvilága elsősorban a tősgyökeres veszprémieket ragadja meg, hiszen a város legjellegzetesebb helyszínein játszódó film a valódi veszprémi életérzést idézi. Külön érdekesség, hogy a város látványából nem csupán a romantikus filmbekbe illő helyszínek kerültek be. A Hősök ugyanolyan fontosnak tartotta például a Haszkovó lakótelep megjelenését, annál is inkább, mivel a csapatot érzelmi szálak kötik a helyhez. 

A Hősök idén húszéves, így a  Tárt karok című dal már egy új, négy slágerből álló minilemezre került, melynek címe Húszas. A veszprémi közönség előtt élőben december harmadikán mutatják be az elkészült anyagot az Expresszóban.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a klip megtekintése után arról szólt, mi a titka a veszprémi életérzésnek, és vajon időről időre miért Veszprém az ország egyik legélhetőbb helye. Ovádi szerint a titok kulcsa, hogy a jó hangulatról, a kultúráról, az élhetőségről nem csupán beszélnek a lakók, hanem tesznek is értük.

 

A Hősök rap csapata 2001-ben alakult és azóta aktív szereplője a magyar zenei életnek. A korai Szóhisztéria, Nyelvtan és Klasszik lemezek megalapozták az underground ismertséget, majd miután a műfaj népszerű lett, emelni tudták ők is a szintet. A Négy Évszak, Érintés és Raplife albumok a nagyközönség felé nyitás céljából is készültek. Ekkor már zenekari felállás kíséri Ecküt és Menthát - de megmaradt az alap dj-set Gozth-al. Az OSG-k fejlődősével együtt nőtt a csapat, s a hiphop stílus felé mindig alázattal fordultak. A Hősök dalok hangulata széles skálán mozog: a Mindörökké vagy a Szó fel éppúgy a csapat emblémája mint az Utolsó vasárnap vagy a Lepörög a Film. Élő fellépéseik hangulatosak, lüktetőek legyen szó kis klubbuliról vagy nagykoncertről.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.