Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C

45 év után új liftet kap a rendelőintézet

2021. október 21. 9:38
Lecserélik a rendelőintézet elavult liftjét, néhány hónapon belül új, korszerű felvonót állítanak szolgálatba, melynek költségeihez az önkormányzat is hozzájárul.

18,5 millió forint értékben új liftet építenek be a rendelőintézetben, a költségekből 6,1 millió forintot a veszprémi önkormányzat áll – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester és dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. 

dr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyuladr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyula

A főigazgató rámutatott, hogy a már 45 éves lift gyakran meghibásodott, megérett a cserére, annál is inkább, mert az intézményt mozgásukban korlátozott, vagy idős koruk miatt nehezebben mozgó betegek is gyakran felkeresik, így fontos az akadálymentes közlekedés biztosítása a szintek között. 

Megérett a cserére a negyvenöt éves liftMegérett a cserére a negyvenöt éves lift

Az új lift – amit a tervek szerint néhány hónapon belül átadhatnak – a jelenlegi négy helyett 9 embert tud majd szállítani, automata külső-belső ajtóval üzemel, környezetbarát technológiával készül, a korábbi liftnél jóval kisebb energiafogyasztású, kerekesszékkel is könnyen használható, a gyengénlátók számára Braille-írással is ellátják a nyomógombokat. 

A polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződéstA polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződést

A polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződést. Porga Gyula ekkor elmondta: az önkormányzatnak fontos feladata az alapszintű ellátórendszer üzemeltetése és infrastrukturális fejlesztése, az elmúlt 4-5 évben 450 millió forint értékben ruházott be a város ezen a területen, számos háziorvosi rendelő megújult. A Komakút téri rendelőintézet liftjének cseréje jól illeszkedik ebbe a sorba, nem véletlen, hogy az anyagi hozzájárulást a közgyűlés is megszavazta.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Nobel-díj Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus. tegnap 18:08 A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre advent A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre A Cholnoky-lakótelepen, a Jeruzsálemhegyen és az Egyetemvárosban is saját kisebb, de jó hangulatú összejövetelekkel készültek már a héten is az ünnepekre, miközben a belvárosban megnyílt a télki Gyárkert, az ActiCity-ben pedig kézműves karácsonyi vásárt tartottak. Mutatjuk előbbieket is. tegnap 15:55 Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas A Kossuth utcai elmaradó karácsonyi vásáron túl is van adventi hangulat Veszprémben, ehhez csak el kellett menni szombaton az ActiCity-hez, ahol 50, valódi minőséget képviselő kiállítóval szervezték meg a Bohém kézműves- és designvásárt szombaton. A vásári programok vasárnap is folytatódnak a környéken. Képriportunkban mutatjuk a szombati legjobb pillanatokat. tegnap 11:10 Felgyúlt a remény gyertyája – advent igazi csodáját a gyermekek arcán lehet látni adventi gyertyagyújtás Felgyúlt a remény gyertyája – advent igazi csodáját a gyermekek arcán lehet látni Az idei hagyományoknak megfelelően szombat este a Szent Mihály székesegyházban meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját. tegnap 0:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.