Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Biztonságosabban kerékpározhatnak a királyszentistvániak

2021. október 15. 15:59
Felavatták a Királyszentistvánt Litérrel összekötő kerékpárutat péntek délelőtt.

A négy kilométer hosszú kerékpárút, amelynek mintegy fele önálló nyomvonalon halad, 312 millió forintból, az Európai Unió támogatásával épült meg. Az útszakasz péntek délelőtti átadásakor Kőszegi Ilona királyszentistváni polgármester elmondta: a kerékpárút elsősorban a lakosságot szolgálja, a munkába, iskolába igyekvők számára biztosít alternatív közlekedési lehetőséget, növeli a közlekedésbiztonságot és hozzájárul ahhoz, hogy a közlekedés környezetbarátabbá váljon. A beruházás népszerűségét jól jelzi, hogy már a hivatalos átadó előtt is sokan kerékpároztak, gyalogoltak, futottak rajta.

Ovádi Péter parlamenti képviselő a polgármesterek együttműködését méltatta, hiszen a kerékpárút megvalósításáért Litér és Királyszentistván vezetői közösen dolgoztak. A képviselő hozzátette: a térség kerékpárút-hálózata egyre gyarapodik, Veszprémből Márkó és Felsőörs felé 
is épül, épült új szakasz, a szakemberek pedig már dolgoznak a gyulafirátóti szakasz tervein is.

Kontrát Károly parlamenti államtitkár rámutatott: a helyi lakosok érdekei mellett az új kerékpárút a turizmushoz is hozzájárul, Királyszentistvánról Litéren keresztül Veszprém és a Balaton is elérhető biciklivel. Hozzátette: közben Litéren is folytatódnak a beruházások, így a református iskola  építése és az ivóvíz-hálózat fejlesztése is. Hangsúlyozta: Magyarország erős, büszke, európai ország, ahol a kistelepüléseken is megvalósulhatnak értékteremtő beruházások. 

A kerékpárút avatása mellett átadták azokat az elektromos kerékpárokat is, amelyekkel a királyszentistváni polgárőrség a Magyar Falu Program révén gazdagodott. 
 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Lezárult a Márkó-Bánd kerékpárút építése Lezárult a Márkó-Bánd kerékpárút építése Márkó és Bánd Községek Önkormányzatai kerékpárutat létesítettek Veszprém megyeszékhely megközelítése érdekében, az Európai Strukturális és Beruházási Alap nyújtotta 279 768 293,-Ft támogatási összeg jóvoltából. 2023. december 13. 15:52 "Szabadságpuszta településrész és Felsőörs Község közötti kerékpárút beruházása" című projekt is a végéhez ért "Szabadságpuszta településrész és Felsőörs Község közötti kerékpárút beruházása" című projekt is a végéhez ért Veszprém Megyei Jogú Város célul tűzte ki a kiemelt turisztikai célpontnak számító Balatoni bringakörút elérését és Veszprém összekapcsolását Alsóörssel és Felsőörssel kerékpáron. A projekt szorosan kapcsolódik egyéb pályázatokhoz is, hiszen a TOP-6.4.1-15-VP1-2016-00001 számú projekt keretében már létrejött Veszprém és Szabadságpuszta közötti kerékpárút, amelyet a jelen pályázat keretében meghosszabbítottak Veszprém közigazgatási határáig, a 73. számú út mentén.   2023. szeptember 22. 10:37 Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült A kerékpározás és a testmozgás fontosságára hívták fel a csütörtök délelőtti kerékpáros szemléletformáló rendezvényen a figyelmet, melynek keretében bemutatták a város egyik legújabb fejlesztését, a Márkó és Bánd települések irányába kiépített kerékpárutat is. 2023. július 20. 15:45 Célegyenesbe érkezett a Veszprém-Gyulafirátót kerékpárút Célegyenesbe érkezett a Veszprém-Gyulafirátót kerékpárút Péntek délelőtt kerékpáros szemléletformáló kampány kíséretében mutatták be a Veszprém-Gyulafirátót szakaszon épülő kerékpárutat és a hozzátartozó kerékpáros létesítményeket. 2023. július 14. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.