Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sipos: jó volt újra találkozni

2021. október 9. 18:26 // Forrás: MTI
Sipos Adrián szerint hasznos volt a részben hazai rendezésű januári Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön kezdődött és szombaton véget ért edzőtáborozása.

"Minden összetartásnak van értelme. Régen találkoztunk, hiszen tavasz után voltunk együtt ismét. Jó találkozni a válogatottbeli társakkal, újra átvettük a figurákat, felfrissítettük a régi emlékeket" - nyilatkozta az MTI-nek a 39-szeres válogatott Sipos Adrián a BOK Csarnokban rendezett Grand Handball Day elnevezésű eseményen.

Hozzátette, bár még 96 nap van hátra a magyar-szlovák közös rendezésű Eb rajtjáig, a torna már szóba került a játékosok körében.

"Mindenki várja, de addig még lesz jó néhány edzésünk. Nincs sok időnk, gyorsan telnek a napok, és reménykedünk, hogy nagyon jól fel tudunk készülni" - mondta a beálló.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

A Telekom Veszprém július végén jelentette be, hogy két évre szerződtette Sipost a Tatabánya együttesétől. Mint elmondta, számára is váratlan volt a váltás, mert úgy ment el nyaralni, hogy Tatabányára tér majd vissza, végül azonban a Magyar Kupa és a SEHA Liga címvédőjéhez vezetett az útja.

"Nagyon örültem neki, de igazából én is egyik pillanatról a másikra tudtam meg" - fűzte hozzá.

A hirtelen jött lehetőség ellenére Sipos játékán, illetve a csapat teljesítményén egyáltalán nem látszik, hogy csak két és fél hónapja igazolt a klubhoz. Mint megjegyezte, örül neki, hogy a legtöbben így látják, mert sokat dolgozik, illetve dolgoznak ezen, a szakmai stáb pedig sokat segít neki, mindig megbeszélik a hibákat és a jó dolgokat is.

A Veszprém a bajnokságban egyelőre százszázalékos, a Bajnokok Ligájában pedig hazai pályán a Paris Saint-Germaint és a címvédő Barcelonát is legyőzte. A védekező-specialista Sipos hangsúlyozta, hogy utóbbi két mérkőzés mindenképpen pályafutása eddigi legnagyobb meccsei közé tartozik.

"Extra meccset játszottunk a legjobb ellenfelekkel szemben. Aki járt már a veszprémi csarnokban telt házas találkozón, az tudja, milyen érzés ilyenkor ott szerepelni. Brutális, ezt mindenkinek csak kívánni tudom" - idézte fel a szeptemberi rangadókat.

Ligetvári Patrik úgy fogalmazott, rövid időt töltött együtt a válogatott Budaörsön, de nagyon jó és hasznos volt az összetartás.    

"Gyakoroltunk bizonyos figurákat, és remélhetőleg ezeket az Európa-bajnokságon kamatoztatni tudjuk. Hamarosan, novemberben ismét lesz összetartásunk, illetve egy edzőmeccsünk a bosnyákokkal" - mondta az MTI-nek a Veszprém átlövője.

Hangsúlyozta, mivel immár a klubcsapatában is számítanak rá védekezésben és támadásban is, még egyszerűbb a helyzete a válogatottban, és sokkal több önbizalma van. Mint elmondta, nagyszerűen érzi magát, bár a saját teljesítményével sohasem lehet elégedett, még akkor sem, ha jól játszik, mert mindig jobbat akar nyújtani.   

"A következő meccseken is egyre jobban szeretnék teljesíteni, hogy azt tudjam majd hozni, amikor elérkezik az Európa-bajnokság. Tudom, hogy messze van még január, de szerintem mindjárt itt van, alszunk néhányat, és arra ébredünk, hogy több ezer magyar szurkolóval együtt énekeljük a himnuszt" - nyilatkozta az MTI-nek.

A 24 csapatos tornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a budapesti B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe.

Az egyik középdöntő-csoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét a magyar fővárosban rendezik.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.