2021. október 25.
//
Bianka névnap

Idén is virágba borították Veszprémet

Pénteken a Kálvin János parkban adták át a Virágos Veszprém idei díjait.

A Kálvin János Parkban adták át a Virágos Veszprém városszépítő versenyének díjait. A legszebb kertek, balkonok tulajdonosai emlékplakettel gazdagodtak. Az elismeréseket Jung Edina, a Virágzó Veszprém Egyesület elnöke és Ovádi Péter parlamenti képviselő adták át.

Ovádi köszönetet mondott a megjelenteknek azért, hogy virágaikkal a város minden részén hozzájárultak Veszprém szépüléséhez. Mint mondta, a politikusok beruházásokról döntenek, a város lelkét azonban a környezetükért tenni akaró közösségek adják. A képviselő megköszönte a Lokálpatriótáknak, hogy annak idején életre hívták ezt a kezdeményezést, a Virágzó Veszprém Egyesületnek pedig, hogy azóta is életben tartják.

A képviselő és a Virágzó Veszprém Egyesület vezetősége külön köszönetet mondott Molnár Ernőnek, aki tizenöt évvel ezelőtt felkarolta az akkor már elmondása szerint tetszhalott állapotban lévő kezdeményezést. Megjegyezte: a Lokálpatrióták és azóta a Virágzó Veszprém Egyesület is számos más téren igyekeznek a város szépítéséért dolgozni, több körforgalomban is elhelyeztek műtárgyakat, és a Haszkovó lakótelep egykori építői emlékére is avattak emléktáblát.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Sok kicsi sokra megy alapon szervezték meg az egy éve alapított ProBono Veszprémért Egyesület munkáját helyi civilek, akik önkéntes munkájukkal segítik a különböző városrészek fejlődését, szépítését. Az elmúlt héten a Stadion utcában festették le az útszéli korlátokat a tagok, a jövőben pedig újabb akciókat tervez a veszprémi fiatalokból álló csapat.
A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A Megyeház téren rendezték meg az önkormányzat központi ünnepségét október 23-án, melynek szónoka Ovádi Péter parlamenti képviselő volt.
Huszonötéves az Őszidő Nyugdíjas Klub
Huszonötéves az Őszidő Nyugdíjas Klub
Színes produkciókkal, tánccal, zenével ünnepelte jubilálását az Őszidő Nyugdíjas Klub péntek este a Dózsavárosi Könyvtárban.
Orbán: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában
Orbán: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában
Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi beszédében.
Gyulafirátóton lelőtt katona emléke előtt hajtottak fejet
Gyulafirátóton lelőtt katona emléke előtt hajtottak fejet
Az ismeretlen katona sírjánál emlékeztek 1956 áldozataira Gyulafirátóton.