Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Megnyitotta kapuit az Ügyes vagyok mozgásközpont

2021. szeptember 19. 13:44
Szombaton nyitotta meg kapuit az Ügyes vagyok mozgásközpont, melynek célja, hogy mozgásteret biztosítson a sportolni vágyó gyerekek számára, valamint szakmai oktatói csapat segítségével támogassa a speciális mozgásfejlesztést igénylő kicsiket.

A szombati megnyitón Cziráki Kitti mozgás- és egészségfejlesztő szakember elmondta: csapatuk a legkisebbektől az iskolai előkészítő programon át egészen a felnőtteknek szánt foglalkozásokig (ilyen a jóga, gerinctréning vagy a szenior torna is) számos területen dolgozik. 

A megnyitón Ovádi Péter parlamenti képviselő kijelentette: jó ott lenni, amikor egy álom valóra válik, különösen ha ez az álom a gyerekek fejlődését szolgálja. Hozzátette: apaként pontosan tudja, milyen kihívásokkal szembesülnek a szülők, ha gyermekük fejlődésért szeretnének tenni, és mennyire megnyugtató, ha egy szakértői gárdánál jó kezekben tudhatják csemetéjüket.

A képviselő után Bálint Bánk pszichológus tartott rövid előadást a mozgás jelentőségéről gyerekkorban. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a mozgásnak a gyerekek számára sokkal több funkciója van, mint gondolnánk: nonverbális kommunikációs eszközként az önkifejezés, az élmények feldolgozásának fontos eszköze is.

A szülők esténként gyakran szembesülnek vele, hogy a gyerek ahelyett, hogy megnyugodna, éppen aktívabb lesz, izeg-mozog. Ilyenkor hajlamosak vagyunk rászólni, hogy ne futkozzon, de ezzel az aznapi élmények feldolgozásától fosztjuk meg őket. Ahogy mi, felnőttek kibeszéljük magunkból az aznapi örömünket és bánatunkat, a gyerekek a mozgáson keresztül teszik ugyanezt, fejezik ki magukat. Megjegyezte: mostanában a gyerekek egyre kevesebbet mozognak, ami a testi mellett a lelki fejlődésben is visszavetheti őket. Éppen ezért okosan cselekszik az a szülő, aki biztosítja gyermeke mozgásigényét. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Elképesztő hangulatban telt az első veszprémi nyugdíjas majális közélet Elképesztő hangulatban telt az első veszprémi nyugdíjas majális Első alkalommal szervezték meg a nyugdíjas majálist Veszprémben, amely óriási érdeklődéssel és fantasztikus hangulatban telt szombat délután a Március 15.-i sportcsarnokban.   2024. május 5. 13:19 Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. 2024. április 28. 8:38 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. 2024. április 24. 22:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.