Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden elsősnek jut uzsonnás doboz

2021. szeptember 19. 11:19
A VHK Kft. felajánlásának köszönhetően a legkisebbek is bekapcsolódhatnak a természet védelmébe: a cég által biztosított uzsonnás dobozokat elsőként a Dózsa iskola tanulói vehették át pénteken.

Összesen 590 első osztályos kezdte meg a tanulmányait a 2021/22-es tanévben Veszprém általános iskoláiban, a jövő hét végéig pedig minden gyerek táskájában ott lesznek azok az uzsonnás dobozok, amelyeket a VHK Nonprofit Kft. biztosított a környezetvédelem jegyében. A hulladékkezelő cégnek nem ez az első ilyen akciója: évek óta hagyomány, hogy szeptember beköszöntével minden elsős kisdiáknak adnak egy-egy uzsonnás dobozt az önkormányzati képviselőkkel közösen, amelyben szállíthatják a tízóraijukat és az uzsonnájukat.

Pénteken a Dózsa György Általános Iskola 57 elsőse vehette át dobozát Hegedűs Barbara alpolgármestertől és Halmay Gábortól, a választókerület önkormányzati képviselőitől, valamint Czaun Jánostól, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. A képviselők elmondták, bíznak benne, hogy az akció révén a gyerekek minél hamarabb megtanulják óvni a környezetüket azáltal, hogy kevesebb műanyag zacskót használnak, illetve kevesebb szemetet termelnek.

Az akcióra egyébként nem véletlenül most került sor: jövő héten tartják a Mobilitási Hetet, ahol további játékos és ismeretterjesztő programok is várják a gyerekeket.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. tegnap 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. tegnap 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. 2024. február 26. 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. 2024. február 26. 18:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.