Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Sportos számmal jelentkezik az Ecoport magazin

2021. szeptember 17. 10:43
A lap címlapján ezúttal a friss olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf szerepel, de a sportos téma a magazin több rovatában is visszaköszön.

Abban biztosak voltunk, hogy Rasovszky Kristóffal szeretnénk majd elkészíteni szeptemberi számunk címlapinterjúját, amikor azonban leegyeztettük vele, még nem tudhattuk, hogyan szerepel majd az olimpián. Mire le tudtunk ülni beszélgetni, már ott volt a nyakában az ezüstérem, amit – mint elárulta – valóban győzelemnek ítélt meg. De nemcsak az olimpiai szereplésről faggattuk, hanem rituálékról, B tervekről és Veszprémhez való ragaszkodásáról is.

Egy olimpikon teljesítménye mögött persze mindig ott van az edző teljesítménye is. Szokolai Lászlót arról kérdeztük, mennyire szükséges motiválni mentoráltját, hogyan lehet készülni egy olimpiára és egyáltalán mennyire volt bent a pakliban, hogy Kristóf sikereket ér el a nyílt vízi úszásban.

Fotó: Kovács BálintFotó: Kovács Bálint

Az úszás mellett más sportágak is nagyobb szerepet kaptak ezúttal a magazinban. Rajki Tamást a tízéves Balaton Bútor FC Veszprém sikereiről és hullámvölgyeiről, edzőváltások és külföldi játékosok igazolásának okairól is kérdeztük, ő pedig készségesen válaszolt.

Visszaemlékeztünk a Balaton Regatta történetére is, a saját bőrünkön tapasztalatuk meg, mennyire nagyszerű élmény az evezés, Szokolikné Kalmár Judittal, a VESC női röplabdacsapatának vezetőedzőjével és a Pannon Egyetem kabinetfőnökével a csapat fejlődéséről és a különböző feladatkörök összeegyeztethetőségéről beszélgettünk, míg az utolsó oldalakon a teljes veszprémi olimpiai csapat előtt emeltük meg kalapunkat.

Jól fogunk lakni a Bitang Burgernél / Fotó: Domján AttilaJól fogunk lakni a Bitang Burgernél / Fotó: Domján Attila

A sportos tematika mellett ugyanakkor azok is találnak maguknak izgalmas olvasnivalót, akiket inkább a tágabb értelemben vett kultúra érdekel. A filozófusokról mindig elvont figurák és furcsa elmélkedések jutnak eszünkbe, András Ferenc, a Pannon Egyetem oktatója azonban bebizonyítja, mennyire átitatja a hétköznapjainkat is a kételkedés tudománya.

Baranyai Tamás, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója sokak számára ismerős lehet, azt azonban valószínűleg kevesen tudják róla, mennyire kalandos út vezetett számára a könyvtárigazgatói posztig, s mennyire fontos számára, hogy minél több(féle) tapasztalatot szerezzen – munkakörökben és különböző országokban járva is.

Kondor Bencével érintetlen tájakon is kalandozhatunk / Fotó: Kondor BenceKondor Bencével érintetlen tájakon is kalandozhatunk / Fotó: Kondor Bence

Ha már országjárás, virtuálisan útnak indulhatunk mi is a fiatal adventure fotós, Kondor Bence képein keresztül, aki kifejezetten az eltűnőfélben lévő, autentikus pillanatokat keresi és örökíti meg kamerájával. De ha inkább gasztrokalandra vágyunk, elég csak Alsóörsre leugrani, ahol bitang jó burgert falatozhatunk. Adunk néhány tippet az egészségesebb és a zöldebb élethez is, hiszen az ősz – még ha nem is járunk már iskolába – az újrakezdés időszaka is.

A legfrissebb lapszám offline elérhetők Veszprém és a térség közkedvelt közösségi tereiben, éttermeiben és hoteleiben, míg az online verzió az ecoport.hu oldalon olvasható.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.