2022. május 24.
//
Eszter névnap

30 éve építik Veszprémet és a környéket

30 éves lett a VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft. a jubileumot pedig nagyszabású családi nappal ünnepelték meg a cégnél. A vállalat három évtizedét számos fordulat és nehéz döntési helyzet jellemezte, ezekbe is kaphattak bepillantást az ünnepségen részt vevők. Jelenleg a VEMÉVSZER a térség egyik legnagyobb építőipari vállalata, többek közt az ő nevükhöz fűződik a Veszprém Aréna és az új sportuszoda megépítése is.

1991-ben, a rendszerváltás idején a VEMÉV Veszprém Megyei Építőipari Vállalat néhány kollégája közös erővel, a saját megtakarított pénzükből létrehozták a VEMÉVSZER-t, ezzel átmentve a pár év múlva felszámolás alá kerülő VEMÉV szellemi örökségét, de már úgy, független vállalatba. Így kezdődött annak az építőipari vállalkozásnak a története, amely mára a térség egyik legmeghatározóbb szereplőjévé nőtte ki magát az építőiparban.

A megalapítás viszont csupán az első mérföldkő volt a 30 éves úton, amit a szombati születésnapi ünnepségen Boross Ottó, a VEMÉVSZER Kft. ügyvezetője mutatott be munkatársai és a meghívott partnerek előtt előadásában.

Boross Ottó, a VEMÉVSZER Kft. ügyvezetőjeBoross Ottó, a VEMÉVSZER Kft. ügyvezetője

Szóba került a 90-es évek gazdasága, ahol a sikerességhez az is kellett, hogy jókor hozzák meg a megfelelő döntéseket a cégvezetésben, mérföldkőnek számított az aréna megépítése is, ami után a VEMÉVSZER-t már a legnagyobb hazai építőipari vállalatok között kezdték emlegetni, de szóba került a 2008-as gazdasági válság átvészelése is.

Megemlékeztek Szücs Istvánról is, a cég egyik alapítójától, és aki 25 éven keresztül vezette a menedzsmentet, mielőtt 2016-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A VEMÉVSZER története tükröt ad a hazai építőipar fejlődéséről is, azaz, hogy a rendszerváltás után melyik korszakban, mely nehézségekkel kellett megküzdeni, valamint, hogy a kihívásokat hogyan lehet lehetőségként értelmezni. Például a közbeszerzések megjelenésekor 1997-ben sok cég lépéshátrányba került, akik nem reagáltak gyorsan az új jogi környezetre, vagy éppen a konkurens cégek partnerként való kezelése is ilyen stratégiai kérdésnek számított az évek alatt.

A cég tavaly lépett át egy újabb fontos mérföldkövet. Habár Szücs István 2016-os halála után mind lelkileg, mind gazdaságilag mélypontra került a cég, pár évvel később sikerült elérni egy újabb fontos eredményt, a VEMÉVSZER árbevétele átlépte a 10 milliárd forintos határt.

Boross Ottó ebben köszönetet mondott a cég számos támogatójának és pártfogójának. Többek közt Porga Gyula polgármesternek, Ovádi Péter országgyűlési képviselőnek, valamint a VEMÉVSZER minden dolgozójának, akik szintén ott voltak az ünnepségen, többen családtagjaikkal, gyermekeikkel.

Porga Gyula, polgármesterPorga Gyula, polgármester

A megszólítottak közül Porga Gyula köszöntőjében a sikeres cég három kulcsfontosságú elemére hívta fel a figyelmet. Azaz szükség van egy jó gondolatra, ötletre, amire a céget építik, egy hatékony és bátor menedzsemntre, valamint olyan kollégákra, akik tökéletes szakmaisággal elvégzik a munkákat. Szerinte ez a hármas a VEMÉVSZER-nél tökéletesen látszik, ezért tud már három évtizede sikeresen jelen lenni az építőiparban.

Ovádi Péter pedig egy olyan dologra hívta fel a figyelmet, amit sokszor az emberek hajlamosak figyelmen kívül hagyni. Arra, hogy mennyi munka van egy alapkőletétel és egy épület átadása között. A VEMÉVSZER pont ebben az időintervallumban végzi a munkáját, és ahogy a képviselő megfogalmazta, 30 éve építik Veszprémet és a környéket, mindazt, amire mindenki büszke lehet.

Ovádi Péter, országgyűlési képviselőOvádi Péter, országgyűlési képviselő

A polgármester és az országgyűlési képviselő egy ajándékkal is készült a VEMÉVSZER-nek, a színpadon az ügyvezetőnek átadtak egy babazászlót, azt a jelképet, amelyet akkor tűznek ki az intézmények, cégek, ha az ott dolgozók közül valakinek kisgyermeke születik. Ezzel is megerősítve, hogy a VEMÉVSZER családbarát munkahely.

Az ünnepségen a köszöntők után elismeréseket is átadtak a cég olyan dolgozóinak, akik már 10, 20, vagy akár 30 éve a VEMÉVSZER kötelékébe tartoznak. Több tucat embert szólítottak a színpadra, ezzel is megerősítve azt, amit Boross Ottó a beszédében kiemelt: a VEMÉVSZER egy családként működik, ahol ha kell segítik egymást, ha kell közösen visznek véghez nagy dolgokat.

Az egész napos ünnepség ezután kötetlenebb formában folytatódott, gyermekprogramok mellett este koncertek és tüzijáték is volt a Historia Kertben a VEMÉVSZER születésnapja alkalmából.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Csíkszeredában tette le a veszprémi Controlsoft Kft. új leányvállalatának alapkövetét
Csíkszeredában tette le a veszprémi Controlsoft Kft. új leányvállalatának alapkövetét
Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere és Tánczos Barna, Románia környezetvédelmi, vízügyi minisztere a helyi elöljárókkal pénteken részt vett a Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. beruházásának alapkőletételén.
Jubileumát ünnepli a Műszaki Kémiai Napok
Jubileumát ünnepli a Műszaki Kémiai Napok
50. alkalommal rendezik meg a napokban a Műszaki Kémiai Napok konferenciát a Pannon Egyetemen, ahol a jövő legfontosabb kémiai kutatásairól is szó esik.
Megkezdte működését a Knapp Hungary Kft. Nemesvámoson
Megkezdte működését a Knapp Hungary Kft. Nemesvámoson
A raktárlogisztikai eszközöket gyártó osztrák hátterű cég az MTD Hungária kivonulása utáni űrt tölti be Nemesvámoson, a fejlesztés részeként pedig csütörtökön adták át a Knapp Hungary új üzemét.
Ára van annak, hogy Veszprém a legélhetőbb magyar város
Ára van annak, hogy Veszprém a legélhetőbb magyar város
Egy felmérés szerint Veszprémben kerülnek a legtöbbe az új építésű lakások az országban. Korábban Debrecen állt az élen, a királynék városa azonban a közel 1 millió forintos négyzetméterárral megelőzte az alföldi megyeszékhelyet.
GVH: be kell fizetnie a központi költségvetésbe a Nitrogénműveknek a 11 milliárdos kartellbírságot
GVH: be kell fizetnie a központi költségvetésbe a Nitrogénműveknek a 11 milliárdos kartellbírságot
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elrendelte a Nitrogénművek csoportra kiszabott 11 milliárdos bírság végrehajtását, miután a Kúria jogerősen elutasította a cégcsoport halasztási kérelmét - közölte a GVH az MTI-vel pénteken. A Nitrogénművek Zrt. azt közölte, hogy új azonnali jogvédelem iránti kérelmet nyújtanak be az ügyben.