Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Változik a Füredi úti csomópont forgalmi rendje a déli elkerülőnél

2021. szeptember 8. 16:25
Szeptember 16-tól lezárják a 8-as főút Füredi úti csomópontját, műtárgy- és csomópont építése miatt. Ennek első ütemében hídépítési munkák zajlanak majd, szeptember 17. és szeptember 19. között pedig beemelik a hídgerendákat.

A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a Füredi úti csomópontban a 8-as főúton a kivitelezés ideje alatt is lehet majd közlekedni – 2×1 sávon. A kivitelezési időszakra javasolt útvonal a 73-as főút és 7217-es összekötőút között kialakított T3 terelőút, mely párhuzamosan halad a 8-as főúttal. Veszprém városa a már nyáron forgalomba helyezett Almádi csomóponton keresztül közelíthető meg, illetve a városból innen lehet eljutni Balatonfüredre, illetve Balatonalmádiba is.

A lezárással egyidőben a terelőút végére a 7217-es út csatlakozásánál jelzőlámpát helyeznek ki a forgalom biztonságos haladása érdekében. A jelzőlámpák 2022 nyaráig, a Füredi csomópont ideiglenes forgalomba helyezéséig segítik a közlekedőket.

A hídgerendák beemelését követően 2021. szeptember 20-tól második ütemben a 73-as főúton a Balaton irányából érkezőknek lehetőségük lesz felhajtani a 8-as főútra Székesfehérvár irányába.

A Füredi úti csomópont átépítése várhatóan 2022 nyaráig tart, addig torlódásokra kell számítani a reggeli és az esti csúcsidőszakban. A munkálatok, illetve útlezárások miatti esetleges kellemetlenségekért a kivitelező elnézést kér.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.