Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kilencedik lett az ifi Eb-n a férfi kézilabda-válogatott

2021. augusztus 22. 11:21 // Forrás: utanpotlassport.hu
A franciák felett aratott tízgólos győzelemmel zárta a horvátországi U19-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot a magyar válogatott, így végül a kilencedik lett.

A legjobb nyolc közé ugyan nem jutott be, de az Európa-bajnokság második hetéből kihozta a maximumot a magyar válogatott a horvátországi U19-es fiú kézilabda Európa-bajnokságon.

Mind az alsóházban, mind pedig a keresztjátékban hibátlanul menetelt Kárpáti Krisztián együttese, amely így kiharcolta, hogy az utolsó összecsapása a kilencedik helyről döntsön, méghozzá a franciák ellen.

A veszprémi Fazekas Gergő nyolc gólt lőtt a franciáknak - Fotó: EHF (archív)A veszprémi Fazekas Gergő nyolc gólt lőtt a franciáknak - Fotó: EHF (archív)

Az utanpotlassport.hu beszámolója szerint remekül kezdtek a mieink, az első öt magyar támadásból gólt született, a tizenötödik percben pedig már négygólos előnyben volt a csapat (9-5). A folytatásban ez hattalálatosra is duzzadt, ám a félidőben 17-13 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban is uralták a mérkőzést Fazekas Gergőék, esélyt sem adva a riválisnak a felzárkózásra. A végeredmény is önmagáért beszél, a magyar válogatott 35-25-re győzte le a franciát, így jó élménnyel és a kilencedik hellyel zárhatja a Varasdon és Kaproncán tartott kontinenstornát.

U19-es férfi kézilabda Eb, a 9. helyért:
Magyarország–Franciaország 35-25 (17-13)
Magyarország
: Palasics (kapus), Imre 4, Ilics 2, Lukács 5, Papp, Fazekas 8, Sisa 2
Csere: Takács (kapus), Szilágyi 5, Ónodi-Jánoskúti 4, Karai 3, Kovács 1, Rea 1, Bodócs, Pergel, Temesvári. Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2

A férfi ifjúsági válogatott kerete:

Kapusok: LAKATOS Krisztián (Pick Szeged), PALASICS Kristóf (Telekom Veszprém), TAKÁCS Ákos (NEKA)
Jobbszélsők: IMRE Bence (FTC), SZILÁGYI Benjamin (Pick Szeged)
Jobbátlövők: ILICS Zoran (Telekom Veszprém), ÓNODI JÁNOSKÚTI Máté (FTC), TEMESVÁRI Gábor (NEKA)
Irányítók: FAZEKAS Gergő (Veszprémi KKFT), LUKÁCS Péter (Telekom Veszprém), REA Barnabás (Pick Szeged)
Beállók: KARAI Miklós (FTC), PAPP Tamás (NEKA), RADVÁNSZKY Zsolt (NEKA)
Balátlövők: BODÓCS Marcell (NEKA), PERGEL Andrej (Telekom Veszprém)
Balszélsők: KOVÁCS Bence (Balatonfüredi KSE), SISA Erhárd (Telekom Veszprém)
Szövetségi kapitány: Kárpáti Krisztián
Edző: Pásztor István

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 20:03 Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Telekom Veszprém Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Momir Ilics, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. tegnap 19:53 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. tegnap 14:59 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. tegnap 12:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.