Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kovacsics Anikó vállműtét miatt legalább fél évig nem kézilabdázhat

2021. augusztus 14. 12:39 // Forrás: MTI
Vállműtét miatt legalább hat hónapig nem kézilabdázhat Kovacsics Anikó, a bajnoki címvédő Ferencváros és az olimpiai hetedik helyezett magyar válogatott irányítója.

Kovacsics válla először március végén sérült meg, majd a felépülése után az első olimpiai csoportmérkőzés másnapján, az edzésen újra jelentkezett a probléma, ezért haza kellett utaznia Tokióból.

A korábban kezelt vállsérülése újult ki az olimpián. Instabil lett a válla, így elkerülhetetlen a műtét, amelyet követően minimálisan hat hónapos kihagyás várható

- mondta az FTC honlapján Pavlik Attila csapatorvos.

Archív fotó: Kovács Anikó/MKSZArchív fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Mindez azt jelenti, hogy az irányító biztosan nem játszhat a decemberi, spanyolországi világbajnokságon. Klubtársa, Szucsánszki Zita válla ugyancsak az olimpián sérült meg, de egyelőre úgy tűnik, az ő esetében konzervatív kezelésekkel is orvosolható a probléma, nem szükséges a műtét.

Pavlik doktor szerint optimális esetben két hónap múlva lesz bevethető. Hársfalvi Júliának egy makacs sérülés után, a nyári felkészülés kezdetét követően beszakadt a talpi szalagja, de ha minden a tervek szerint alakul, akkor néhány hét múlva visszatérhet a pályára.

vehir.hu
további cikkek
Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. ma 12:50 Férfi kézilabda Európa-liga: egygólos előnyben Rosta csapata a negyeddöntőben kézilabda Férfi kézilabda Európa-liga: egygólos előnyben Rosta csapata a negyeddöntőben Rosta Miklós négy góllal járult hozzá a Dinamo Bucuresti 28-27-es hazai győzelméhez a dán Skjern HB ellen a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének keddi első mérkőzésén. ma 8:40 Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. 2024. április 22. 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.