Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Észt mintára ismét kinyitnak a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen

2021. augusztus 11. 12:06
Ötödik alkalommal szervezi meg a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör a Kertkávézók nevű közösségi eseményét, amelynek lényege, hogy a kertvárosi övezetben a családi házak udvarán alakítanak ki tematikus kávézókat, ahol az italok mellett az ott lakók süteményekkel is készülnek a betérőknek. Az idei alkalommal pedig már tematikus udvarokkal is találkozhatnak az érdeklődők augusztus 14-én, szombaton.

Észtországból származik az a szokás, hogy az egy városrészben élők megnyitják egymás előtt a kertjeiket és baráti alapon megvendégelik egymást saját maguk által készített forró italokkal és süteményekkel. Ezt a szokást eleveníti fel idén immáron ötödik alkalommal a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör, akik a Veszprémi Magyar-Finn Egyesülettel és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Programmal közösen immáron tematikus udvarokat is kialakítanak majd az augusztus 14-ei eseményen, amikor is délután 4 órától nyitnak a kertkapuk a Jeruzsálemhegyen.

Az idei alkalommal a kávé, limonádé és sütemények mellett különböző zenei, irodalmi és spirituális csemegéket, bűvészelőadást és veterán motorokat is rejtenek majd a kertek.

A részvétel és a fogyasztás becsületkasszás alapon működik majd összesen 7 helyszínen.

A szervezők pedig az alábbi programokkal készültek az eseményre?

  • Varázskert: Malomkő u. 3. - 17:00-20:00 bűvész
  • Nyitott Szemmel-udvar: Kiskörösi u. 15. – 16:00-20:00 tallózás a Nyitott Szemmel magazinból érdeklődőknek
  • Boldogasszony-kert: Kiskörösi u. 73. – 17:00-20:00 énekek Máriáról, Schola Regina
  • Bakony Kincse-udvar: Kinizsi u. 41. – 16:30 versek a Bakonyról, közreműködnek a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad versmondói
  • VEMAFI-kert: Malomkő u. 6. – 17:30 versek a Balatonról
  • Éva kertje: Kiskörösi u. 20. – 17:00 Mozduljunk az egészségünkért! - „jóga”, 18:30 versek Veszprémről
  • Szép női szavak kávézó kertje a Venőkénél: Szigethy J. u. 42.(Újtelep) – 16:00-20:00 irodalmi műsor nőkről
vehir.hu
további cikkek
Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. ma 15:17 Egry József nyomában kultúra Egry József nyomában A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum nyitotta meg Csend és fény című kiállításával: a mester, Egry József után tanítványára, közeli barátjára, Szalai Zoltán festőművészre és művésztanárra szeretnék irányítani a figyelmet a június 22-én nyíló életmű-kiállítással. tegnap 21:41 Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás kultúra Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. tegnap 16:08 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… tegnap 17:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.