Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Észt mintára ismét kinyitnak a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen

2021. augusztus 11. 12:06
Ötödik alkalommal szervezi meg a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör a Kertkávézók nevű közösségi eseményét, amelynek lényege, hogy a kertvárosi övezetben a családi házak udvarán alakítanak ki tematikus kávézókat, ahol az italok mellett az ott lakók süteményekkel is készülnek a betérőknek. Az idei alkalommal pedig már tematikus udvarokkal is találkozhatnak az érdeklődők augusztus 14-én, szombaton.

Észtországból származik az a szokás, hogy az egy városrészben élők megnyitják egymás előtt a kertjeiket és baráti alapon megvendégelik egymást saját maguk által készített forró italokkal és süteményekkel. Ezt a szokást eleveníti fel idén immáron ötödik alkalommal a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör, akik a Veszprémi Magyar-Finn Egyesülettel és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Programmal közösen immáron tematikus udvarokat is kialakítanak majd az augusztus 14-ei eseményen, amikor is délután 4 órától nyitnak a kertkapuk a Jeruzsálemhegyen.

Az idei alkalommal a kávé, limonádé és sütemények mellett különböző zenei, irodalmi és spirituális csemegéket, bűvészelőadást és veterán motorokat is rejtenek majd a kertek.

A részvétel és a fogyasztás becsületkasszás alapon működik majd összesen 7 helyszínen.

A szervezők pedig az alábbi programokkal készültek az eseményre?

  • Varázskert: Malomkő u. 3. - 17:00-20:00 bűvész
  • Nyitott Szemmel-udvar: Kiskörösi u. 15. – 16:00-20:00 tallózás a Nyitott Szemmel magazinból érdeklődőknek
  • Boldogasszony-kert: Kiskörösi u. 73. – 17:00-20:00 énekek Máriáról, Schola Regina
  • Bakony Kincse-udvar: Kinizsi u. 41. – 16:30 versek a Bakonyról, közreműködnek a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad versmondói
  • VEMAFI-kert: Malomkő u. 6. – 17:30 versek a Balatonról
  • Éva kertje: Kiskörösi u. 20. – 17:00 Mozduljunk az egészségünkért! - „jóga”, 18:30 versek Veszprémről
  • Szép női szavak kávézó kertje a Venőkénél: Szigethy J. u. 42.(Újtelep) – 16:00-20:00 irodalmi műsor nőkről
vehir.hu
további cikkek
Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza A Simoga-ház emeletén, a felújított S-Stúdióba várta a sajtó képviselőit a Művészetek Háza szerda délután, hogy ismertessék az EKF évében még ránk váró őszi-téli programokat.   ma 22:10 Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. ma 12:59 Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Európa Kulturális Fővárosa Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Dubrovnikban többek közt a Trónok harca miatt korlátozták az óvárosba a belépést. Tartuban pedig van egy hónap, amikor majdnem féláron lehet étterembe menni. Érdekes turisztikai megoldásokkal találkoztunk, amikor a két város vezetőivel interjúztunk veszprémi látogatásuk alkalmával. ma 11:53 “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” irodalom “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” Varga Richárd, az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserének neve a legtöbb olvasónak ismerősen csenghet: sokan a slam poetry kiváló művelőjeként ismerték meg, sokan nagyszerű tanárként, vannak, akik a Godot Workshop frontembereként, és sokan költőként. Most elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserét kérdeztük arról, megmaradnak-e a nevéhez is köthető nagyobb fesztiválok, mint például a Holtszezon, de költő énjének is feltettünk néhány kérdést, hiszen a közelmúltban verses kötete jelent meg… tegnap 16:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.