Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hét veszprémi érem a szumó Eb-n

2021. augusztus 8. 15:39 // Forrás: Janku Ferenc
A veszprémi Centrum SE versenyzői a lengyelországi korosztályos és az oroszországi felnőtt Európa-bajnokságon is bizonyították felkészültségüket.

Népes delegációval vett részt a magyar válogatott a lengyelországi Siedlcében rendezett U14-es, U16-os és U18-as szumó Európa-bajnokságon, ahol tizenhat ország több mint 300 versenyzője mérkőzött meg. A Centrum Sport Egyesületet hat fő képviselte.

Az első versenynapon a legfiatalabb korosztályban, az U14-eseknél 50 kg-ban Jámbor Levente, 55 kg-ban Szalay Adrián az ötödik helyen végzett. Mindkét versenyző először járt Eb-n, így az eredményük különösen ígéretes. A következő kontinensviadalon már rutinosabbak lesznek, így éremesélyesként számíthat rájuk a szakvezetés. Kék Mián a +70 kg-os súlycsoportjában 73,6 kilóval mért be, ezzel súlycsoportjának legkönnyebb versenyzője volt. Első mérkőzésén rögtön a súlycsoport legnehezebb, 150 kiló feletti súlyú versenyzőjével került össze, ahol a súlykülönbség áthidalhatatlannak bizonyult. Innentől azonban nem volt megállás, Milán szép küzdelmekkel egyéniben a harmadik helyet szerezte meg. Szereplése annyira meggyőző volt, hogy a csapatversenybe is beválogatták, ahol társaival szintén a harmadik helyet szerezték meg.

A második napon az U16-os korosztály versenyezett. Itt 55 kg-ban Márkus Roland, 65 kg-ban Jámbor Kristóf révén volt érdekelt a veszprémi egyesület. Mindkét versenyzőnek nehezen indult a viadal. Márkus vigaszágon az ötödik helyig jutott, míg Jámbor javítani tudott és végül bronzéremmel zárta az tornát.

Az Eb-győztes magyar csapat, Laczkó Benedek a kép a jobb oldalánAz Eb-győztes magyar csapat, Laczkó Benedek a kép a jobb oldalán

Az U18-as korosztályban +100 kg-ban Barnóczki Boldizsárért gigászi harcok közepette a harmadik helyet szerezte meg egyéniben, míg csapatban az ötödik helyen végzett társaival. A három nap összesítésében delegációnk a harmadik helyen zárta a 2021-es Európa-bajnokságot.

Az U21-es, U23-as és felnőtt szumó Európa-bajnokságot az oroszországi Kazanyban rendezték meg. Itt az U21-esek között a nagy rutinnal rendelkező, 100 kg-ban versenyző Laczkó Benedek révén volt érdekelt a Centrum SE. Átlagos létszám jellemezte a kontinenstornát, ám minden nemzet csak a legjobb sportolóit hozta el a kontinens viadalra, így a selejtezők is nagy izgalmakat tartogattak. Így járt ezzel Laczkó is, hiszen azzal a grúz versenyzővel kezdett, aki később megnyerte a versenyt. A vesztes mérkőzés után sikerült felállnia és minden mérkőzését megnyerve, végül a harmadik helyen végzett egyéniben.

Laczkót kiváló teljesítménye alapján beválogatták a csapatversenybe is, amit a magyarok mindenkit meglepve meg is nyertek, így Benedek éremgyűjteménye egy csapatarannyal bővült.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.