Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Már lehet időpontot foglalni a harmadik oltásra

2021. augusztus 3. 10:47 // Forrás: Koronainfo

Hétfőn megnyílt az időpontfoglaló a harmadik oltásra is. Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, részletezte a kormányzati tájékoztató portál a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos híreiben.

Az eeszt.gov.hu időpontfoglalóban a kórházi oltópontok már meghirdették a foglalható időpontokat. Az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése indokolttá teszi, hogy megerősítsük azok immunvédelmét, akik korán, az elsők között kapták meg az oltást, írják.

A harmadik oltás is önkéntes és ingyenes. Az időpontfoglalóban az foglalhat időpontot, aki elmúlt 18 éves, és a második oltását már több mint 4 hónapja kapta meg. (Az egydózisú Janssen vakcina esetében természetesen az első oltástól számítjuk a 4 hónapot).  

Az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek, és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás felvétele. Aki nem tud interneten foglalni, a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltás beadását.

Egy nő megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2021. augusztus 3-án. MTI/Vasvári TamásEgy nő megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2021. augusztus 3-án. MTI/Vasvári Tamás

Ugyanacsak a koronavirus.gov.hu portál írja: az elmúlt 24 órában két beteg meghalt, és újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, kiemelve: eddig 5 628 383 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 453 177-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Kórházban 77 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 30 182-re csökkent.

fotó: MTI/Vasvári Tamásfotó: MTI/Vasvári Tamás

Újabb csaknem 215 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

Ezzel, a 33. magyarországi szállítmánnyal együtt eddig mintegy 7,4 millió dózis érkezett az országba a Comirnaty oltóanyagból - közölték.

Azt írták: a Pfizer több mint fél éve heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a koronavírus elleni vakcinát.

A cég az első negyedévre megbízhatóan leszállított több mint 1,5 millió adag oltóanyagot, a második negyedévtől - jelentősen megnövelve a dózisok számát - több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

A két vállalat az előrejelzések szerint idén 3 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte - olvasható a közleményben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.